EseményekMotorkiállítás

A német Thunderbike lett a világ legjobb motorépítője 2012-ben

9th AMD World Championship of Custom Bike Building Freestyle Top 3.Idén első alkalommal egy hivatalos Harley-Davidson dealer nyerte el a világ legjobb motortervező-mérnökének járó díjat.

A Thunderbike Németországban, az Essenhez közeli Hamminkeln városban székel. Ez volt az a műhely idén, amelyet a versenytársak és a VIP zsűri a világ legjobb motorépítő műhelyének választott meg 2012-ben. A ‘PainTTless’ fantázianevű motor teljesen egyedi építés, minden egyes eleme kézzel készült alkatrészekből van megalkotva.

A felújított, módosított 1000 cm3-es Harley-Davidson Ironhead Sportster motort egy egyedi, kézzel készült lengővillás vázba építették be. Andreas Bergerforth és csapata egyébként már korábban megalapozták hírnevüket a világ legjobb motorépítői között több AMD Európa-bajnoki győzelemmel, és világbajnoki öt közé jutással.

Munkájuk idén is széleskörű elismerést aratott eredetisége miatt, az egyes részletek tekintetében és a minőség és a dizájn harmóniája miatt is. Ezzel több konkurens műhelyt ütöttek ki a nyeregből ebben az évben.

A Thunderbike egyébként kétszeresen is büszke lehet magára, hiszen nemcsak mint az első Harley-Davidson dealer szerepeltek a legjobb helyen a világversenyen, hanem elsőként szerezték meg a legjobbnak járó kupát honfitársaik között is. Ezzel az AMD Világbajnokságának kilenc éves történetében ők képviselik a hatodik különböző nemzetet az első helyezettek között.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Még több kép a galériában!A második helyen szintén egy új jövevény tűnt fel, Jeremy Cupp (LC Fabrications) a virginiai Crawfordból. Jeremy 2009-ben tűnt fel először az AMD Világbajnokságon, ahol egy hatodik és egy tizennegyedik helyet szerzett meg.

Idén ‘Old Black’ nevű hillclimbere, ami egy 1976-os Harley-Davidson Ironhead Sportster motorra épül, egyedi, merev vázzal, Jeremyt a legeredményesebb amerikai indulóvá emelte. Ezzel biztosította helyét az amerikai csapatban a 2013-ban 10. alkalommal megrendezésre kerülő motorépítő világbajnokságon a Big Bike Europeon Essenben.

A harmadik helyezett Sam Reali és az Abnormal Cycles lett, akik Milánó mellől, Olaszországból érkeztek. A ‘Speed-Demon’ egy szeretetteli hódolat a Harley-Davidson boardtrack versenymotorjai előtt. A 74 köbhüvelykes Harley-Davidson JD motorblokk 1919-ből valói, amit egy 1930-as VL vázba építettekbe.

A tavalyi év módosított Harley-Davidson kategóriájának győzteseként az Abnormal Cycles idén júniusban abban a megtiszteltetésben is részesült, hogy részt vehetett az a AMD World Championship program partnerének, az angol Beaulieu National Motor Museumnak a rendezvényén, ahol a világbajnokságon való részvételét nyerte meg.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük