fbpx
EseményekMotorkiállítás

A német Thunderbike lett a világ legjobb motorépítője 2012-ben

A negyedik helyezett George Tchor, a torontói Kreater Custom Motorcycles tulajdonosa lett Kanadából a ’18’ nevű, 96 köbhüvelykes Harley-Davidson Twin Cam motoros, Kreater ‘Steam Punk’ merev vázas motorral. George sikeréhez ezúttal szintén egyenes út vezetett, és büszke lehetet magára, hogy első világbajnoki részvételén máris a negyedik helyig kapaszkodott fel az AMD programjában.

Az ötödik helyet a svéd Claes Warefors és kollégái gyűjtöttékbe a KDK Performance műhelyből a ‘Gryphon’ nevű motorral, ami egy 88 köbhüvelykes, svéd gyártmányú Mectec motor köré épített egyedi, lengővillás KDK vázra készült. Claes szintén egy olyan versneyző, aki egy korábbi előselejtezőből jutott be az AMD világbajnokságára. Az egyik legpatinásabb európai motor shown, a 2011-es norrteljei ‘Custom Bike Show’-n nyerte a részvételét, amelyet a Twin Club MC szervez már évek óta a svéd fővárostól, Stockholmtól észak-keletre fekvő városban.

A hatodik Kenny Williams lett a KW Customstól az Észak-Karolina állam béli Angier-ből. A ‘Tantalizer’ a sokak által csodált Mike Garrison 120 köbhüvelykes baggere, amelyet a 2011-es amerikai bajnokságon mutatott be a Daytona Bike Weeken.

Kenny elhatározása, hogy versenyezni fog a világbajnokságon, és még idén meg kell szereznie az ehhez szükséges kvalifikációt, meghozta a gyümölcsét. Ő lett az, aki a másodikként megszerezte a részvételi lehetőséget a 2013-as világbajnokságra az amerikai csapatban. 

A hetedik legjobb és egyúttal az amerikai csapat harmadik tagja Larry Moore, a Moore Customs tulajdonosa lett a Kansas államban lévő Wichitából. A Bad Influence egy 80 köbhüvelykes Harley-Davidson motoros, Redneck Engineering merev vázas, nyújtott Pro-Street stílusú chopper.

A nyolcadik helyet a negyedikként már díjazott George Tchor zsebelte be másik benevezett motorjával. A ‘Vitalogy’ egy Zipper’s Performance által módosított 124 köbhüvelykes Harley-Davidson TCB motoros trike – a tíz legjobba jutott két trike egyike – elsőként szerzett ilyen szép helyezést a háromkerekűek közül.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A kilencedik helyezett lett a másik trike, Rafik Kaissi (RK Concepts, Round Rock, Texas) 1000 cm3-es Aprilia motorral hajtott, ‘RK Thing’ néven futó járműve .

A tizedik helyezett a 2012-es FreeStyle kategóriában Jon Shipley, a Hoosier Daddy Choppers (Bloomfield, Indiana) lett a ‘Whiskey Bent’ nevű, 1977-es Ironhead Sportster motoros, Dirty South Choppers Pro-Street stílusú, merev vázas retro chopperrel. Ezzel összesen a hatodik Harley-Davidson motoros gép a top tízben, amelyek közül három Ironhead Sportster!Freestyle 2nd place, LC Fabrications (USA)Freestyle 3rd place, Abnormal Cycles (Italy)Freestyle 4th place, Kreater Custom Motorcycles (Canada)Freestyle 5th place, Claes Wärefors (Sweden)Freestyle 6th place, KW Customs (USA)Freestyle 7th place, Moore Customs (USA)Freestyle 8th place, Kreater Custom Motorcycles (Canada)Freestyle 9th place, RK Concepts (USA)Freestyle 10th place, Hoosier Daddy Choppers (USA)Freestyle 1st place, World Champion, Thunderbike (Germany)

0 0 votes
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x