HírekKultúraMotoros könyv

Alessia Polita 2013-ban szenvedett balesetet Misanoban, most könyvet írt életéről

Alessia Polita életrajzi könyve: Ride Throug

Megjelent Alessia Polita önéletrajzi könyve, a Ride Through. Az olasz ex-versenyző, aki 2013 óta kerekesszékben ül egy Misanóban történt pályabaleset miatt, papírra vetette motoros pályafutása történetét.

A sportág hullámvölgyeitől kezdve a folyamatos kihívásokig, amelyekkel gyermekkora óta szembe kellett néznie, mindenről szó esik a könyvben. Ahogy kiderül, ezek közül természetesen a legnehezebb azzal volt megküzdenie, hogy élete végéig fogyatékossággal kell élnie.

“A motorkerékpár számomra életforma volt, a szenvedélyem, a célom” – mondja Alessia. A Ride Through egy olyan ember története, akitől egy másodperc alatt mindent elvettek, aki a nehézségek között megtalálja a lehetőséget, hogy egy második, teljesen más életet éljen.

Alessia, hogyan jött a könyv ötlete?

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

“Akkor kezdtem el írni, amikor még a Montecatone rehabilitációs központban voltam. Mindig is nagy olvasó voltam, ráadásul szerettem titkos naplókba írni a gondolataimat. Így egy nap, belefáradva abba, hogy nem tudtam levezetni annak az időszaknak a bizonytalanságát és törékenységét, elkezdtem írni. Elkezdtem leírni a gondolataimat, főleg éjszaka. És a könyv lassan formát öltött a fejemben”.

A Ride Throughban sokkal több van, mint egy élettörténet…..

“A közösségi hálózatokon keresztül mindig is erős szeretetet és közelséget éreztem az emberek részéről: ezért gondoltam, hogy ez a könyv hozzáadott értéket tartalmazhat, vagy inkább egy üzenet hordozója lehet. Drámáim megismertetésével hivatkozási pont és ösztönző lehetek mások számára. Ma már erős nőnek érzem magam, olyan ember vagyok, aki megküzdött az élete nehéz pillanataiért: remélem, hogy a tapasztalataim segíthetnek valakinek, akár egy székben ül, akár nem”.

Az első akadályok, amelyekkel szembesültél, az előítéletek voltak.

“Hiszem, hogy a történetem a sportban is ösztönzőleg hathat. Nőként férfiak között futottam, és le akartam rombolni ezeket a mentális korlátokat, le akartam győzni a sztereotípiákat. Igazságtalannak találtam, hogy megkérdőjelezték a motorvezetői képességeimet, csak azért, mert nő vagyok.”

Olasz Női Gyorsasági motoros bajnokság meglepetések nélkül

De ehelyett olyan valaki voltál, aki tudta, hogyan kell “gázt adni”. És ezt még a baleset után is megtetted, amikor újabb és újabb akadályokat kellett leküzdeni…

“Az elmúlt hét év nagyon kemény volt. Ahogy végigmentem rajtuk, fokozatosan újabb oldalakkal bővítettem a könyvemet. Ezért tartott sokáig, mire befejeztem: amit olvasol, az nem egy emlék, hanem a hosszú és igaz utazás, amely idáig vezetett. Ott vannak az intenzív osztályon töltött napok, a fájdalom, amit éreztem, a félelmek, a balesetből való felépülés, az új élet egy székben, és az, hogy a legegyszerűbb gesztusoktól, mint például a cipő bekötésének megtanulása, újra kellett kezdenem. Aztán az összeomlás, Eddi balesetével. És végül az akarat, hogy sikerüljön.

Mindez a könyv címében is tükröződik: Ride Through. Mit jelent ez?

“A kifejezés egy sajátos motoros kifejezés, amely azt jelenti, hogy áthajtani. Ez a cím képes teljes mértékben reprezentálni az életemet, mind a sportolói éveimet, mind a személyes történetemet. A Ride Through-ban benne van minden tapasztalat, amin keresztül kellett mennem, jó és rossz egyaránt. És a könyv volt az útitársam”.

A könyv saját kiadásban jelent meg, és megvásárolható az Amazonon. Mit gondolsz erről?

“Nos, azokon az oldalakon ott vagyok én, és ez egy kicsit olyan, mint a meztelenkedés: ez egyszerre ráz meg és izgat fel.”

Mi vár Alessiára a jövőben?

“Remélem, hogy a könyv pozitív fordulatot hozó olvasmány lehet. A többieknek továbbra is a napnak élek, dolgozom és nyugodt leszek, üdvözölve az eljövendő jövőt.”

 

A cikk forrása

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük