EseményekHírekMotorkiállítás

A magyar motorépítő kalandjai Veronában

Magyar siker a Motor Bike Expon VeronábanA Radical Garage ismét Veronában öregbítette hazánk hírnevét. Idén két motort állítottak ki az olasz motorexpón, és az egyiket különösen nagyra értékelte a zsűri.

Január 18-20. között rendezték meg idén a Motor Bike Expot Veronában. A kiállítás erre az évre olyan hatalmasra nőtte ki magát, hogy a konkurens padovai expót már teljesen kitúrta a piacról. Azt, hogy a közönség ezzel jól járt vagy rosszul, ki-ki döntse el maga. Így legalább nem kellett több helyre menniük a motorosoknak az újdonságokért.

Azért is jó, hogy idén már csak egy kiállítást szervezték az olaszok, mert végre az összes nagy márkát egy helyen láthatta a közönség. A Honda, a Ducati, a Kawasaki, a Suzuki és a Peugeot is elhozta legújabb modelljeit, de természetesen a kiegészítőket, ruházatot forgalmazó cégek is hatalmas kínálattal jelentek meg.

A kiállítás egyik különlegessége volt, hogy Veronában ünnepelte 1938-as alapításának 75. évfordulóját az Ace Cafe London. Ebből az alkalomból hatalmas standdal, különleges Brough Superior motorokkal valamit legendás motorosokkal ünnepeltek az olasz kiállításon.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az Expo ad helyet minden évben az olasz bajnokságok díjkiosztóinak is, ezért a motorsportok képviselőivel, híres pilótákkal is találkozhattak a szemfülesek.

Számunkra azonban idén is a custom motorok között volt a legnagyobb érdekesség, hiszen a magyar Radical Garage ismét két saját építését vitte ki Veronába. Méltán lehetünk rájuk büszkék, hiszen a Bike Showra benevezett több mint száz járgány közül az egyik magyar gép, a Stileto fantázianevű motor bejutott a legjobb húsz motor közé.

A nemzetközi motorépítő bajnokság olasz állomásán elsősorban olasz műhelyek vesznek részt, és a díjazásnál is tetten érhető a lokálpatriotizmus. A motorok ezúttal Bagger, Scrambler, Cafe Racer és Modified Harley kategóriában indulhattak – a kategóriák egyébként jól mutatják az idei motorépítési trendeket is.

A magyar motorok egyik kategóriába sem fértek be, viszont a versenyben díjazták a legjobb húsz motort rangsor nélkül. A legjobb húszba a magyar motor mellett egy francia és egy spanyol motort is beválasztottak, a Show legjobbja pedig egy japán építés lett.

A Radical Garage motorjaival hamarosan személyesen is találkozhatunk a magyar motorépítő bajnokságon márciusban a Hungexpon.

További háromszáz kép a kiállításról a galériában!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük