EseményekHírekMotorverseny

Olasz Női Gyorsasági motoros bajnokság meglepetések nélkül

okaszkupa03 02A tavaszi két futamot hosszú szünet követte, így volt idejük az olasz lányoknak felkészülni a harmadik menetre.

A női gyorsasági motoros bajnokság elmúlt hétvégén zajló versenyeinek első helyezettjei, Alessia Polita és Paola Cazzola ráadásul nem csak a nők között, hanem az olasz R6 kupában is szép eredménnyel szerepelnek.

Az olasz lányok, akik közül többen is indulnak a Női Gyorsasági Európa Bajnokság futamain – ahol a magyar Kovács Niki is versenyez – az olasz bajnokság első versenye óta sokat fejlődtek. Ez a hétvége azonban ismét Alessia Politának (Yamaha) kedvezett, aki immár harmadik alkalommal verte le a Superstock 600-as kategória mezőnyét. Nem is csoda, hogy az R6 Metzeler kupában is sikeres.

A pódium második lépcsőfokára ezúttal Cristina Peluso (Honda) állhatott fel, harmadik helyen pedig Eliana Pezzilli (Yamaha) végzett ebben a kategóriában. Az eddigi állás szerint valószínűsíthető, hogy ők hárman fogják év végén is átvenni az első három helyezettnek járó díjakat, bár a harmadik helyért azért még többen is harcba szállhatnak.

okaszkupa03 osszes

Az 1000-es kategória nem hozott nagy meglepetéseket. Ugyanaz lett a végeredmény, mint az előző két futamon. Az első ismét Paola Cazzola (Yamaha) lett, Letzia Marchetti a második, Romana Fede pedig a harmadik helyen végzett. Hogy senkinek ne legyen kétsége a lányok képessége felől, még a negyedik helyezést is ugyanaz a hölgy, Lara Cordioli vihette el, aki a korábbi versenyeken.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A hétvégén a hölgyek között a leggyorsabb versenyző Paola Cazzola volt, akinek legnagyobb sebessége 217,3 km/óra volt verseny közben. Őt követi Marchetti 209,1 km/órával, és Fede 204,2-vel.

Az olasz női bajnokság utolsó két futama augusztus 24-én Mugelloban, és október 5-én Misanoban lesz megtartva.

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük