fbpx
EseményekMotoros találkozó

15. Motoros Búcsú a pandémia idején

15. Motoros Búcsú EcsédA szombati nap délutánján, a szentmise és a motorosok megáldását megelőzően Machovits László köszöntötte az érkezőket, megosztotta motoros zarándokként gondolatait a szentmisére hangolódva.

Majd, elérkezett a programok fő pillanata az ünnepi szentmise, melyet Dr. Hesz Attila pálos rendi szerzetes celebrált, aki a Sziklatemplomból motoron érkezett a szenthelyre. A Sarlós Boldogasszony ünnepi szentmise végén minden motort, kerékpárt és motorost megszentelt, még a felvonulást biztosító motoros járőröket is, akik ezt örömmel fogadták.

Szentbeszédében a motorosoknak elmondta, hogy sosem szabad céltalanul közlekedni, „…hálával a szívünkben vagyunk itt, hogy hálát adjunk két esztendő kegyelméért.”

Majd folytatta: „Az imádság tehát közösséget alkot, … a mi motoros utunk is közösségre épül, hiszen az úton nem vagyunk egyedül. Vannak más résztvevői is a forgalomnak és mindannyian szeretnénk célba érkezni. Ezért az úton lévő közösségnek vannak bizonyos szabályai. Van más egyéb szabálya, mint a hűség, pajtásiasság, s hogy egymásra vigyázzunk. Ugyanúgy a keresztény életünknek is bizonyos szabályok szerint lehet megélni, a tízparancsolat az egyik.”

15. Motoros Búcsú EcsédA szentmise végén megkért mindenkit, hogy imádkozzunk buzgón a közösségekért, az élőkért, és az elhunytakért is. Imádkozzunk a Szűzanyához, hogy Szent Fiához jusson el kérésünk, örömünk és bánatunk. A szentmisét az egyéb szándékok mellett a 907-es pozsonyi csata hőseiért ajánlották fel.

Az alapítvány kuratóriuma és a szervező motoros partnereink köszönik mindenkinek a jelenlétet, az érdekes, s tartalmas előadásokat, a remek bemutatót, a motoros járőröknek és a körzeti megbízottnak a jelenlétüket és hogy biztosították a felvonulást, a motorosoknak pedig közreműködő segítségüket. Köszönet jár a helyi motorosoknak a vendéglátásért és a rendezvény biztosításáért, valamint a pénteki napi programok szervezéséért!

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Hálás szívvel köszönjük az ünnepi szentmise tartalmas bemutatását Dr. Hesz Attila pálos szerzetes testvérnek, a kántor úrnak és a rózsaszentmártoni ministránsnak, továbbá a MotorkerékPálos közösségnek a közreműködést!

15. Motoros Búcsú EcsédKöszönet jár az előadóknak és a moderátornak, valamint az idei remek hangulatot a helyszínre varázsolt konferanszénak, a mindig kiváló helyi fotósunknak, a hangosításért felelős szakembernek, a büfé üzemeltetőjének, valamint mindenkinek, aki támogatásával vagy felajánlásával, és szolgálatával segítette az idei motoros búcsú létrejöttét!

A Jó Isten segítse, a Boldogasszony óvjon mindenkit!

Ne feledjétek mottónkat: Jó példával élni két keréken!

Széles utat, élményekben gazdag további motoros szezont kívánunk mindenkinek!

Beszámoló szerzője: Csontos Péter koordinátor,
a Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány alapító tagja
Fotók: Bálint Róbertné, Csontos Péter

0 0 votes
A cikk értékelése

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x