fbpx

Talma kiváló eredménnyel teljesítette a Széchenyi István Egyetem verseny mérnök képzését

Talmácsi Gábor versenymérnök vizsgaTalmácsi Gábor, Magyarország eddigi egyetlen Moto GP világbajnoka tegnap sikeres záróvizsgát tett a győri Széchenyi István Egyetem integrált motorkerékpár- és versenyszakmérnök szakán, ahol egyébként ő maga is oktatja a tanulókat. Még van pár napod, hogy te is jelentkezz.

Még 2019-ben adtunk hírt róla, hogy Talma visszaült az iskolapadba és a sikeres utánpótlás nevelés mellett ezúttal versenymérnökké képzi magát. Az idő olyan gyorsan szalad, hogy tegnap Instagram profilján osztotta meg a jó hírt, hogy a szakdolgozatát és a záróvizsgáját is kiválóra értékelte a vizsgabizottság Győrben.

Talmácsi Gábor nemcsak tanulója, hanem oktatója is a Széchenyi István Egyetem integrált motorkerékpár- és versenyszakmérnök képzésének. Az itt tanuló diákok egy olyan Magyarországon és egyben Közép-Európában is egyedülálló oktatási programban vehetnek részt, amely kifejezetten a technikai sport számára kíván professzionális mérnöki utánpótlást biztosítani.

A versenymérnöki szaktudást (versenytechnikát, szereléstechnikát) a MAMI (Magyar Motorkerékpár Technikum és Szakképző Iskola) szakembergárdája biztosítja, az egyetem pedig az aerodinamikai, telemetriai, valamint menedzsment-ismeretekkel egészíti ki.

A képzés tehát egyszerre több helyszínen zajlik: a tananyag egy részét Győrben az egyetemen, más részeit Budapesten, a MAMI Technikum központjában lehet elsajátítani. A legizgalmasabb azonban az, hogy a gyakorlati tudást a tanulók éles helyzetben, versenykörülmények között sajátíthatják el.

Talmácsi Gábor a sportszakmai igazgatója a MAMI HRE Team versenycsapatának – VIDEÓVAL!

Utóbbiban nagy segítség, hogy tavaly megalakult a Hungarian Racing Engineering Team (HRE), amelynek célja a gyakorlati lehetőség biztosítása – részint a versenymérnököknek, részint a szerelőknek és versenyzőknek, afféle magyar motorsport-akadémiaként, amelynek az utánpótlás-nevelés, a tehetségek felkarolása az elsődleges feladata.

Ha te is szívesen lennél tagja egy ilyen csapatnak, az idén induló évfolyamra a jelentkezés határideje 2021. január 31. A képzés részleteit az egyetem oldalán találod.

 

Forrás: Talmácsi Gábor Instagram, Széchenyi Egyetem

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 2 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
1 Hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vidék
2021 január 27. 19:45

Szívből gratulálok Talmának!! Megdobbant a szívem az öreg Alma Mater neve hallatán… Vajon őt is tanították ott azok, akik engem? De szívesen mennék föl ismét! Csak úgy körülnézni, találkozni a régi arcokkal…

1
0
Would love your thoughts, please comment.x