EseményekHírekMotorverseny

Mozgalmas, futamokkal teli hétvégén vannak túl a Northern Talent Cup versenyzői

Northern Talent Cup 2021 versenyzőkA 2021-es versenyszezon Le Mans-ban vette kezdetét a Northern Talent Cup sorozatában. Olyan szerencsések voltak a verseny résztvevői, hogy a MotoGP le mans-i futamával együtt állhattak rajthoz a fiatal pilóták.

A szabadedzések főleg az időjárás miatt voltak nagyon izgalmasak, mert hol esett az eső, hol zuhogott, és utána pár percre a nap is kisütött.

A pénteki időmérőn a pole pozíciót Rossi Moor a Fairium Next Generation Riders Team pilótája szerezte meg 1.50.533 as köridővel. Farkas Kevin a csapat másik pilótája a 15. helyről vághatott neki a vizes pályás versenynek.

Szombaton az időjárás nem volt kedvezőbb, mint az előző napokon. A rajt előtt 20 perccel még ömlött az eső Le Main-ban. A rajt már félig napos félig esős időben indult el.

Az első körben sajnos Rossi Moor elesett és fel kellett adnia a versenyzést.

Rossi Moor„A remek rajt után az első kanyarban vezettem, aztán a 4-es kanyarban hirtelen megcsúszott a motor hátulja. Megpróbáltam visszamenni, de sajnos eltört a fék az eséstől így fel kellett adnom a versenyt.„ – mondta Rossi az esésről.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Három fiatal magyar tehetség is bekerült a Junior nemzetközi motorsport elvonalába

Northern Talent Cup 2021 eredmények“A rajtot jól elkaptam, de az első pár körben beragadtam, és elkezdünk egyenletes tempót diktálni. A verseny közben nem éreztem a motort erősnek. Lehetett volna sokkal jobb is, de mint kiderült a kipufogó kilyukadt ezért vesztett a motor a végsebességből. Varga Tibivel jót csatáztunk gratulálok neki a 9. helyezésért.„ – emlékezett Kevin a versenyre.

Vasárnap ahogy a MotoGP futamokat, úgy a fiatalokat sem kímélte a viharos szél, a hirtelen jött özönvízszerű esőzések.

A rajt előtti 2 kerékcsere is sok izgalmat okozott a csapatoknak.

Northern Talent Cup 2021 eredményekRossi Moor a versenyről: “A rajtot jól kaptam el, de az esőben nincs sok tapasztalatom így óvatosan mentem.
Az utolsó előtti körben elestem a kanyarban a csúszós aszfalt miatt. Vissza tudtam menni, de eltört a váltókar így örülök, hogy be tudtam fejezni a versenyt.”

Farkas KevinKevin: “Száraz versenyre készültünk, de a verseny előtt 5 perccel az özönvíz szerű eső miatt gyorsan kereket kellett cserélni és megváltoztatni a beállításokat a motoron. A rajt után az első kanyarban a 19. helyre estem vissza. Utána folyamatosan egyre jobban éreztem a motort, és egyre jobb köridőket sikerült mennem.

Sajnos a verseny végére a motor túlmelegedett, és a tizenkettedik kanyarban a 6. helyről kicsúsztam. Az esés következtében a kuplung beakadt az idomba, így fel kellett adnom a versenyt. Nem vagyok elkeseredve, mert egyre jobban éreztem a motort és a versenyzést, bízom benne, hogy Németországban jövő héten jobb eredményt fogok elérni.”

 

Nincs még vége, olvasd el a Coppa Italia Junior beszámolóját is!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük