EseményekMotorverseny

Kis Viki nem volt szerencsés

ejc assen 4A H-MOTO Team nehéz, ám sikeres hétvégét teljesített a hollandiai Assen kultikus aszfaltrengetegében. Versenyzőik az EJC és ADAC KTM sorozatban álltak rajthoz, ismételten a WSBK széria támogatott betétfutamain. Nem is akárhogy, mindegyik pilótájuk értékes pontokkal, és tapasztalatokkal gazdagodva térhetett haza!

Kis Viktória nem volt szerencsés saját bevallása szerint, a versenyzőhölgynek még nem sikerült teljesen felvennie a szezon ritmusát, összetettben 24., a női értékelésben 3. helyen végzett. Ennek megfelelően kicsit csalódottan nyilatkozott a futam után:

„Vannak jó szériák és vannak mélypontok egy sportoló életében, ezúttal úgy tűnik, nekem az utóbbiból jut ki több. De a jó hír az, hogy innen már csak felfelé vezet az út! Ez a verseny is hasznos volt számomra, és igyekszem építkezni belőle, hiszen nincs olyan opció, hogy feladjam. Tudom, ennél ez még sokkal-sokkal jobb lesz! A következő, doningtoni versenyhétvégéig több mint egy hónap van hátra, addig remélem sokat tudunk majd edzeni és végre a legjobb formámat tudom hozni az angol fordulóban. A csapatnak nagyon hálás vagyok a támogatásért, és köszönöm a kitartást, igyekszem ezt minél jobb eredményekkel meghálálni! A pontoknak örülök, a második futam után a harmadik helyen állok a női összesítésben.” – mesélte Wicca, akinek teljesítménye mindettől függetlenül megsüvegelendő a komoly, férfiakkal teletűzdelt mezőnyben.

Bódis Richárd hatalmas előremeneküléssel, hajrával, utolsó körös előzéssel a negyedik helyre hozta be Hondáját.

„Az egyik szemem sír, a másik nevet. Nagyon örülök a negyedik helynek, ugyanakkor a szabadedzések és a teljes hétvége alapján is ismételten többre lettünk volna képesek egy kis szerencsével. Visszapörgetve a történéseket, ha az időmérő jobban sikerül, és nem kerülök állandó forgalomba, valamint a gumitaktikát jobban eltaláljuk, most lehet, hogy akár komolyabb sikerről is beszélgethetnénk. A versenyen megvolt a nyers tempó, ezt mutatja a hajszál híján a hétvége leggyorsabb köre is. A rajt után az első négy meglépett, én a második négyessel bolyban ragadva motoroztam. Kilenc kör alatt sikerült magam átverekedni a mezőnyön, de ekkora már túl messze kerültem az első háromtól. Nem csüggedek, már Donington jár a fejemben! Jövő héttől folytatódik a mentális és fizikai felkészülés. Köszönöm szépen a sok-sok segítséget a csapatomnak és a támogatóinknak!!” – mondta el Ricsi, aki ígéretéhez hűen ismét nagyot ugrott előre.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Végül, de természetesen nem utolsósorban Kovács Bálint mesélt érzéseiről, aki rendkívül fiatal kora ellenére nem remegett bele a népes és nívós nemzetközi mezőny kihívásába, a WSBK atmoszféra hangulatába:

„A gyorsan változó körülmények nem könnyítették meg a dolgunkat Assenben. Az első edzés vizes pályán zajlott, így plusz nehézségeim adódtak a pálya tanulásával, de így is sikerült a top 4-ben végeznem. A másnapi kvalifikáción már száraz aszfalt fogadott bennünket, így igazán megmutatkozott a pályaismeret, valamint annak hiánya, lévén, akik már jártak itt, azok előnyt élveztek. A rajtrácson a hetedik helyet sikerült megszereznem, ami úgy gondolom, elsőre elfogadható. A következő napon rendezett verseny ismét szárazon volt. Közvetlen a rajt után beragadtam, így az első pár kanyarban nem tudtam az élcsoporttal „meglógni”. Végig a 6. helyért küzdöttem, sajnos az utolsó kör nem úgy sikerült, ahogy akartam, így meg kellett elégednem a 8. helyezéssel.” – zárta értékelését Bálint.

Kelemen Krisztián, csapatfőnök felszabadultan vont mérleget a verseny végeztével:

„Sikeresnek értékelem a hétvégénket! Wicca a Női Európa Kupa 3. helyén végzett, és nagyon közel volt a dobogó második fokához, egyenletes teljesítménnyel hozta be motorját a célba. Kovács Bálint életében először járt az asseni “katedrálisban”, és az első helyezettől csupán 2mp-es lemaradásra volt az utolsó körben. Ezért hoztuk ebbe a kategóriába, hogy tanulja azokat a pályákat, ahol későbbiekben majd eredményeket várunk tőle. Ricsi megmutatta a mezőnynek, hogy a bajnokság végéig számolni kell vele, szabadedzést nyert vízen, és szárazon is a leggyorsabbak között teljesített. A versenyben nüansznyi különbséggel a 2. leggyorsabb kört futotta, kis szerencsével dobogón is végezhetett volna!

Sokat kell még edzenie a versenyzőinknek, hogy feljebb, előrébb léphessenek, de ehhez igyekszünk mindent megadni nekik, hisz látszik, hogy megérdemlik azt a lehetőséget, amit a támogatóink segítségével biztosítani tudunk a számukra!” – mondta el összegzését a csapat első embere.

ejc assen 1ejc assen 2ejc assen 3ejc assen 5ejc assen 6

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük