EseményekMotorokMotorozásMotorverseny

Moto2 főállásban

 alt2003 óta – mióta Katja Poensgen abbahagyta a versenyzést – nem volt női induló a MotoGP-ben. Most a Katari csapat tagjaként egy spanyol hölgy, Elena Rosell újra bizonyíthat a versenypályán.

Elena először a tavalyi szezonban állt rajthoz, akkor még az Aspar Team tagjaként. Az asseni pályán egy baleset miatt nem tudta magát kvalifikálni, majd az Aragon GP-t sikeresen teljesítette, így ő lett az első nő, aki sikeresen teljesített egy Moto2-es futamot.

 A valenciai ringen 9 versenyzőt maga mögé utasítva sikerült megszereznie a 25. helyet. Mivel a 2011-es világbajnokságon még csak pótversenyzőként indult, az idei lehet az első év, amikor teljes egészében végigversenyezheti a Moto2-t.

Elena a motogp.com-nak adott interjúban mesélt az elvárásairól és az előtte álló világbajnokságról.

– Milyen érzések kavarognak benned most, hogy az első teljes világbajnoki szezonod előtt állsz?
– Lenyűgöző, hogy végre beteljesül, amiről olyan régen álmodok. Az igazság az, hogy hosszú tárgyalássorozat van a hátam mögött, de boldog vagyok, hogy végre megegyeztünk. Most már biztos helyem van a csapatban.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

– Mennyire ismered a csapatodat, illetve a csapattársadat, Damian Cudlint?
– Már a CEV-ből (Spanyol bajnokság) ismerem a teamet. A csapat maga ugyan katari, de a tagok nagy része igazából spanyol. Damiant még nem ismerem személyesen, de szerintem jól kijövünk majd és segítjük egymást, ahol tudjuk. Számomra Ő biztosan nagy segítség lesz, hiszen egy sokkal tapasztaltabb pilóta.

– Mit gondolsz, hogyan fogsz majd teljesíteni a Moto2-ben?
– Idén legfőképpen tanulni szeretnék. Minél többet és minél gyorsabban, mert a rajtrácson csupa olyan pilóta sorakozik, akik tőlem jóval tapasztaltabbak. Nehéz lesz ez az év, hiszen kevés pályát ismerek, de nagyon elszánt vagyok!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük