CsajokHírekMotoros divat

Jön a Schuberth S2!

schuberth s2 24Az S2 formaterve, sokoldalúsága, mindennapos használhatósága és felhasználóbarát megoldásai révén szinte minden motoros számára ideális választás lehet.

A Schuberth termékpalettáján az új S2 a tökéletes mindenes (all-rounder) bukósisak, amely a C3 felnyitható túrasisak és az SR1 versenysisak közötti rést tölti ki. A Németországban készülő S2 az említett két modell legjobb tulajdonságait egyesíti: kompakt héja, prémium minőségű bélése és praktikus beépített napellenzője a C3 technikáján alapul, kiváló aerodinamikai tulajdonságait, alacsony súlyát és leszorítóerőt termelő légterelőit pedig az SR1-től kölcsönözte. A modell fejlesztése 18 hónapot vett igénybe.

Az S2 különleges, üvegszállal erősített Duroplast mátrixból készített kompozit héja elsőrangú védelmet biztosít. A speciális technológiának köszönhetően az S2 héja erős és merev, miközben a sisak súlya alacsony marad (átlagosan 1.450 gramm +/- 50 gramm, a héjmérettől függően). A többi Schuberth sisakhoz hasonlóan az S2 is megkapta az A.R.O.S. biztonsági rendszert: az állszíj és a sisak hátulja között elhelyezett, rejtett biztonsági pántok szinte lehetetlenné teszik a sisak fejről történő lefordulását egy baleset során. A láthatóságról a plexi alatt és a nyakpárnán elhelyezett fényvisszaverő betétek gondoskodnak.

 

 

A Schuberth saját szélcsatornájában végzett fejlesztéseknek köszönhetően az S2 új mércét állít fel az aerodinamikai és a zajcsillapítási tulajdonságok tekintetében. A modell nem csupán kellemesen csendes a 100 km/h-s sebességnél mért 85 dB(A)-s zajszintnek köszönhetően, hanem légellenállási jellemzői is kimagaslóan jók és az oldalszélre is kevésbé érzékeny.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az S2-t nagy sebesség mellett is kiváló iránytartási stabilitás és csendesség jellemzi. Ezekhez a tulajdonságokhoz hozzájárul a sisakhéj alsó peremén kialakított légterelő, amely növeli a sisakra ható leszorítóerőt és csökkenti a nagy tempónál jelentkező felhajtóerőt, mérsékelve ezzel a nyakizmok terhelését. A Schuberth mindig is úttörő szerepet játszott a fejvédő-felszerelések piacán: a 90 éve alapított cég napjainkra Európa legnagyobb sisakgyártójává nőtte ki magát, 60 éve készít bukósisakokat motorosok számára, és immár 30 éve végzi fejlesztéseit saját szélcsatornájában.

A márka nevéhez fűződik az első kompozithéjas sisak, az első beépített napellenzős sisak és az első felnyitható sisak bemutatása is; az S2-ben most újabb világújdonságot mutatnak be: a sisakba épített antennát. Egészen pontosan két antennát, amelyek révén hatékonyabban foghatók a különböző kommunikációs eszközök Bluetooth- és a rádiójelei. Amint az antennák is utalnak rá, az S2 felszerelhető a Schuberth továbbfejlesztett gyári kommunikációs rendszerével, az SRCS-sel; az új típushoz tervezett SRCS-ek sorozatgyártása a tervek szerint 2012 nyarán kezdődik.schuberth s2 28schuberth s2 29schuberth s2 30schuberth s2 31schuberth s2 23schuberth s2 26

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük