CsajokTetkó a csajokon

Ne nyáron tetováltass! Megmondjam, hogy miért?

ne nyaron tetovaltassNagyon csábító, mikor a strandon a fürdőruhából kivillan egy csinos, dögös tetkó, de ez még nem jelenti azt, hogy a strand a legjobb hely a tetoválás elkészítésére is. És nem is a motoros találkozó.

Általában a kozmetikusok azt javasolják, hogy a bőr felső hámrétegét igénybevevő kozmetikai eljárásokat inkább a napfénymentes, ősztől-tavaszig tartó időszakban végeztessük. Ha ezt a gondolatmenetet követjük, ugyanez igaz a tetoválásokra is.

Egy szakmájához értő és a munkájára igényes tetoválóművész – ha megkérdezed, ha nem – azt fogja javasolni, hogy a nyarat áldozd inkább a nyaralásra. Ez az időszak a napozás, a strandolás időszaka, amikor a bőröd a legnagyobb igénybevételnek van kitéve amúgy is. A fény, a víz, a por, az izzadság mind-mind szárítja, öregíti a bőrt, nincs szükség rá, hogy még mesterségesen is ártsunk neki.

A tetoválás a felső hámréteg felsértésével jár, amikor egy tűvel a bőröd alá tintát juttatnak. Ez azt is jelenti, hogy a tetoválás helyén seb, heg keletkezik, tehát ugyanúgy kell eljárni vele, mint bármilyen más hámsérüléssel: ha az ujjadat elvágod, akkor például beragasztod és próbálod óvni mindentől. Ugyanígy kell tenned akkor is, ha tetováltatsz.

A fent leírtakból logikusan következik, hogy egy poros motorostalálkozón a 40 fokos kánikulában nem a leghigénikusabb tetováltatni. Egy tetoválószalonban minden eszköz steril, de egy szabadtéri fesztiválon ugyanezt nehéz elképzelni. Hiába van gumikesztyű a mesteren és hiába veszi elő steril csomagolásból a tűt, tábori körülmények vannak.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Szoktam látni, amikor a frissen tetováltak a fóliával leragasztott szerzeményüket mutogatják büszkén, és az jut eszembe róla, amikor a fogyni vágyók fóliába csavarva izzadnak… próbáltad már? Akkor te is tudod, hogy a fólia alatt az izadtság hatására felpuhul, felázik a bőr, ettől pedig a frissen elkészült minta is kiázhat.

Ha nem egy kóklerhez mentél, akkor ő nem folpackkal fogja betekerni a friss tetoválásodat, hanem olyan átlátszó, bőrvédő tapasszal, ami épp a tetoválásod gyógyulását szolgálja. Ez ahhoz hasonló fólia, amit az égési sérülésekre is raknak… de egy égési sérüléssel sem szívesen mennél vízbe vagy napra! Ez sem arra való, hogy napokig izzadjon alatta a bőröd.

Egy tetoválás, ahogy általában minden hámsérülés, nagyjából két hét alatt gyógyul be teljesen. Még ez után is előfordulhat, hogy a minta érzékeny, viszket vagy kiszárad. Ne kockáztasd meg tehát, hogy nyáron fekszel a tetováló mester túje alá! Erre a mostani borongós, hideg, uncsi időszak a legalkalmasabb.

Ha most tetováltatsz, tavaszra, mire lekerülnek a hosszú ujjú göncök, már te is gyönyörű, új mintával dicsekedhetsz!

Kíváncsi vagy, hogy én mit varrattam legutóbb?

Akkor nézd meg a videómat és iratkozz fel a Csajok a motoron YouTube csatornájára!

Ha elérjük az 1000 feliratkozót, 5 db Csajok a motoron pólót sorsolok ki a feliratkozók között.

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük