fbpx

Kelta minták Középföldén. Hogy mi?!

kelta tetovalasA kelták mitológiája ihlette Tolkient, amikor megírta Középfölde történetét, s A Gyűrűk ura és A hobbit talán azok a könyvek, valamint filmek, amiket sosem un meg az ember, hiszen elbűvöli a történet, a szereplők sokszínűsége, s a látványvilág… Hogy jön mindez a tetoválásokhoz? Mindjárt elmondom!

Sokan keresnek manapság tetoválásban kelta mintákat, s elgondolkodtatott, vajon miért. Persze, tudom, van olyan, aki pusztán csak odavan a kelták világáért, függetlenül Tolkientől, hiszen ez a nép összhangban élt a természettel, druidáikon keresztül beszéltek a szellemvilággal, s a nemes, nyers erő jellemezte őket.

Sajnos kevés írásos emlék maradt fenn, ami részletgazdagon bemutatná az életmódjukat, de Írországban, vagy angolszász területen járva, sok helyen szembe köszönhetnek velünk a szimbólumaik.

Mégis visszatérve Tolkienre, a legjobban a törpök hasonlíthatnak a keltákra, ha már csak azt nézem, hogy erős, szakállas férfiaknak képzelem el őket. (Egyébként, {tweetme buttontext=Kattints és Tweetelj!}…biztos vagyok benne, hogy a törpök is tele voltak varrva. De ez maradjon köztünk!…{/tweetme})

Fotók: Pinterest

És akkor tetoválások! Akinek még nincs kelta mintájú kép a bőrébe varrva, innen szemezgethet!

kelta tetovalas6kelta tetovalas6kelta tetovalas6kelta tetovalas6kelta tetovalas6kelta tetovalas6

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x