fbpx

Amit a tetoválásról tudni kell

A női test önmagában való szépségét sokak tetovált mintákkal teszik még látványosabbá.

A varratással kapcsolatban felmerülő kérdésekre keressük a válaszokat sorozatunkban.

Sokan már túl vannak életük első tetoválásán, és úgy gondolják, már ismerik e kedvelt ábrázolási mód minden csínját-bínját. Én is ezt hittem magamról, mert lassan hét éve varrták rám az első jeleket. De, amikor elkezdtem egyre jobban belemélyedni ennek az ősi módszernek a kultúrájába, a technikai hátterébe és nem utolsó sorban a lelki mozgatórugóiba, rájöttem, hogy még van mit tanulnom. Ezért kerestem meg egy tehetséges tetoválóművészt, Akasha-t, aki szaktudásával és tapasztalatival segítségünkre lesz abban, hogy időről-időre mindenre választ kapjunk.

─ Ha már a női test gyönyörűségéről beszéltünk, sok férfinak a tiszta, finom, érintetlen bőr látványa tetszik. De, mi van, ha szíve hölgye tele van varrva?

─ Ott van például a mostanság sokat emlegetett, a tetováló valóság show-ban elhíresült Kat von D. Nagyon erős kisugárzása van Kat-nek, és illik az egyéniségéhez, hogy szét van tetoválva a teste nagy része. A művészi fotókon, amelyek róla készülnek, nagyon intenzíven, csinosan mutat…

─ Szinte odaszögezi az ember tekintetét a testére. Gondolom, sokan utánozzák is ezért…

─ Igen, de valakihez egyáltalán nem illik a sok minta. Látszik, hogy azért varratta magát az illető, mert tetovált modell szeretne lenni. Sok tetoválás túlságosan giccses is. Viszont, Von D testén a fekete-fehér kompozíciók nagyon szépek. Bár, őszintén megmondom, sohasem voltam a híve annak, hogy valaki túl legyen varrva. Érdekes, amit most mondok, de úgy érzem, ha nem összeillő tetoválásokkal van televarrva az ember, akkor „koszos” hatást kelt számomra. A színes tetoválások esetében is túlzásokba lehet esni, de ha szépen vannak elkészítve, koncepciózusak, akkor nem ezt a hangulatot váltják ki a külső szemlélőből. A lényeg, hogy harmonizáljanak a tetoválatlan bőrfelülettel. Vannak tetovált és tetoválatlan részek az emberi testen – a hozzá legjobban illő egyensúlyt kell megtalálnia mindenkinek.

─ Azért, például Amerikában sok olyan dolgot megtehetnek az emberek, amit mi nem. Ott kevésbé zavarja például a munkahelyeken a vezetőket egy tetovált munkatárs. Nem attól függ valakinek a teljesítőképessége, a munkamorálja, hogy mi van a bőrén…

─ Cserélődik majd az a fajta generáció, akik ezt elítélik, és jobban felvállalhatják az emberek a tetoválásaikat. Ne sértsen másokat az adott minta, lásd az önkényuralmi szimbólumokat. Ha meg sért, takarja el! (Mondják a munkahelyen.) Bár, sajnos ez olyan érzés, mintha az életedet a munkádnak kellene alárendelned.

A fent emlegetett Kat von D maga is tetoválóművész, ezért neki nem vetik a szemére, hogy tetőtől-talpig minták tarkítják a testfelületét. Nem egy magyar irodaházban dolgozik… Az egész életünk kompromisszumokból áll, és a tetoválás is a nagy dilemmák közé tartozik, kinek ezért, kinek azért.

Kíváncsian várjuk a kérdéseiteket, ötleteiteket, hogy milyen témáról szeretnétek itt olvasni a tetováláson belül!

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x