CsajokTetkó a csajokon

Benézték a medvék! Ez nem tavasz!

medve tetovalasAhogyan olvastam a februári bejegyzéseket, a medvék akkortájt kijöttek az állatkertekben a barlangjukból, jelezvén, hogy közeleg a tavasz. Gondolom, most igen-igen visszahúzódtak. Persze, akik mostanában tetováltatnak medvét magukra, biztosan nem a tavasz miatt teszik. Hát miért?

A néphagyomány szerint, ha február 2-án a medve kijön a barlangjából és meglátja az árnyékát, akkor visszavonul, mert még nem jön a tavasz. Ha viszont kint marad a természetben, akkor vélhetően közeleg a jó idő, nyílnak majd a virágok és rügyeznek a fák.

A héten ez még nem igazán fog bekövetkezni, hiszen – reméljük, utoljára – megmutatta erejét a tél. A meleg tetováló szalonokban ücsörögve, várva a tetoválásra, már aki medvét varrat magára, mire gondolhat…

A medvékről alapvetően az „erő” szó jut az eszünkbe, s számtalan legendában, mítoszban szerepel a különféle népek hitvilágában. A „jóságos barna medve”, „kedvenc játékmackó” kifejezések szintén mindent elmondanak.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

{tweetme buttontext=Kattints és Tweetelj!}…A medvék totemállatok, akikhez az erő mellett, a gyógyítás köthető…{/tweetme} valamint a magabiztosság, bölcsesség, átalakulás, álomvilág. Ha belegondolunk, a medvék télen mély álmot alszanak, vagyis egy más tudati szinten léteznek.

A medve tehát, tetoválásként csupa-csupa jó dolgot jelent, s aki magán tudja a képét, erőt meríthet belőle.

Forrás: Wikipedia, annwn.hu
Fotó: TattooMagz, CreativeFan, loiter.co

Miért tetováltatnál/tetováltattál medvét? Mesélj nekünk!

medve tetovalas2medve tetovalas2

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük