fbpx

Jenny Tinmouth: Szuper nő a Superbikeban

szupernoasuperbikebanJenny Tinmouth első nőként indult a British Superbike versenysorozatban.

A brit hölgy ebben az évben a Splitlath csapat tagjaként áll majd rajthoz a legkeményebbnek kikiálltott brit versenyen. Első futama Húsvét hétvégéjén lesz az angliai Brans Hatchben, versenytársa pedig egy Aprilia RSV4 lesz.

Jenny számára azonban hosszú út vezetett a Supebikeig. 2003 óta van jelen a motorversenyzők világában, eleinte a brit GP 125-ös bajnokságban versenyzett, ahol hamar kiderült, hogy férfiakat megszégyenítő sebességeket képes elérni.

Ő volt az első női versenyző, aki futamot nyert a British Supersport Cup-ban, majd a kupasorozat végén a dobogó harmadik fokára állhatott. Jenny nevéhez fűződik a valaha mért, nő által futott leggyorsabb kör is a Man TT-n (191 km/h). Munkája is szorosan kapcsolódik a motoros világhoz, motorszerelő műhelye Ellesmere Portban üzemel.

Jenny így nyilatkozott a sajtónak: “Elmondhatatlanul boldog vagyok, hogy végre eljutottam a Superbike-ig, hiszen mindig is erről álmodoztam. Kemény évek állnak mögöttem, de azt hiszem, megérte! Tudom, hogy ez sem lesz gyerekjáték, de remélem végre megmutathatom, hogy igenis a nők is nagyon jók ebben a sportban is. Remélem a példámon sokan felbuzdulnak majd, és felismerik, hogy mindent elérhetnek, ha tényleg akarják, és tesznek is érte. “

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x