fbpx

Valerie Thompson, a világ leggyorsabb női motorversenyzője

valerie thompson 01A hétszeres sebességrekorder, akit a világ leggyorsabb női motorversenyzőjeként tartanak számon a híres bonneville-i pályán tavaly ősszel átlépte a bűvös 300 mph-s sebességhatárt.

A sebességmérő szerint Valerie Thompson 304 mph-el, azaz 489 km/h-s sebességgel száguldott, így a tavalyi év szeptember elsején elért teljesítménye után méltón viseli továbbra is a leggyorsabb motorversenyző nőnek járó titulus. Az őrületes sebességet a Denis Manning által tervezett, „7” nevű géppel futotta meg.

Három, kötelezően előírt kvalifikációs rajt után Thompson két sikeres ámokfutással égette fel a sós pályát. Először a 294-es, majd a rekorder, 304 mph-s sebességet érte el. A Thompson által elért legnagyobb sebesség eddig a 313 mph, mellyel a versenyszám leggyorsabbjának járó díjat kapta meg korábban. A mostani futam nyomán a világ leggyorsabb női motorversenyzőjének járó elismerést söpörhette be.

„Azóta erről álmodom, mióta elindultam az első versenyen. Soha nem jöhetett volna össze ez a helyezés Denis Manning és a csapat tulajdonosai, John Jans és Joe Harralson nélkül. Nem is tudom, hogyan tudnám megköszönni nekik, és a „7” Racing csapat minden tagjának a kemény munkát, melyet a verseny alatt végeztek.” mesélte a lelkes Valerie.

„Joe Harralson és én ennél már nem is lehetnénk boldogabbak. A helyezésünk mindent felülmúlt. Valerie egy igazi tehetség, ami hozzásegíti őt ahhoz, hogy a világ leggyorsabb motorosa legyen” jelentette ki John Jans, a „7” Racing tulajdonosa.

A négy napig tartó Bonneville Motoros Gyorsasági Verseny Észak-Amerikába legnagyobb motoros sebességrekorder versenye. Az AMA és a FIM által jóváhagyott megmérettetés a leginkább alkalmas esemény nemzetközi motoros sebességrekordok felállítására.

„Valerie nagyon hamar vált hagyományos motorversenyzőből sebességrekorder pilótává. Nem ijesztette meg az, hogy kétszer akkora teljesítményű géppel száguld. Ő egy született versenyző. Fontos megemlíteni, hogy a megszokottól eltérően most nem 5, hanem már 3 mérföld megtétele után átlépte az általunk kitűzött célt, a 300 mph-s sebességet.” Mesélte Manning. „A célunk az, hogy történelmet írjunk azzal, hogy a „7” újra a világ leggyorsabb motorja lesz. Valerie rövidebb út alatt valósította meg a célunkat, és többet nem is kérhetnék más versenyzőktől sem,” tette hozzá Manning.

Thompson egy független csapattulajdonos és pilóta, aki idén Pro Stock kategóriában is sebességrekordot szeretne felállítani egy BMW S1000RR nyergében. A hétszeres sebességrekorderi cím mellett örökös tagja a hatszoros sebességrekorderek 200 MPH klubjának is. A nem mindennapi nő a tekintélyes Bonneville 200 MPH klubban is helyet szerzett magának és nem utolsó sorban elsőként került be a Colorado Mile klubba. Rengeteg kiemelkedő teljesítménye miatt a világsajtó sokszor joggal emlegeti egyszerűen Amerika sebességkirálynőjeként.

valerie thompson 02

Mentés

Mentés

Mentés

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x