CsajokHírekMotor felszerelésMotorokMotoros divat

Hogyan kerül a motor a nappaliba? – Bútorok motoralkatrészekből

motor butor 08A címmel ellentétben nem a lakásba becibált motorkerékpárokról lesz szó, hanem az azok, és egyéb más járművek alkatrészeiből készített bútorokról.

Ki ne álmodott volna arról, hogy az életét teljesen uraló hobbija – esetünkben a motorozás – a mindennapi életterében is jelen legyen. A szerencsésebbek, akiknek lehetőségük van arra, hogy könnyedén betolják pl. télire a motorjukat a nappaliba, már részben meg is valósították ezt az agymenést. De sokan csak egy-egy alkatrészt, bukósisakot tudnak csak elhelyezni a polcon, és hideg napokon azokat bámulják.

Az amerikai Michigan-ben található Bike Furniture Design elnevezésű cég nem másra, mit modern bútorok készítésére szakosodott, melyek alapanyagát járműalkatrészek adják. Az újrahasznosított acél, alumínium, karbonszálas kerékpárok, motorkerékpár kerekek, kormányok és vázak a kreatív kezek nyomán új életre kelnek, és egyedi bútordarabként reinkarnálódnak.

A modern bútortervezést a BFD alapítója és fő formatervezője, Andy Gregg nem ma kezdte. A különlegességeket már 1990 óta gyártó tervező az évek során csiszolgatta technikáját, és a jármű-alkatrészekből egyre kényelmesebb és tartósabb bútorokat készített. Nagymértékben hatottak rá a motorkerékpár kereskedelemben eltöltött évei, és az, hogy ő maga is motorozik.

Amióta az első bringa-széket megalkotta, a BFD további bútordarabokkal szélesítette termékpalettáját, ami már asztalokat, bárszékeket, padokat és még többféle széket tartalmaz. Néhány darab esetében nem csak kerékpár, hanem egyéb közlekedési eszközök alkatrészei is felhasználásra kerültek.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A rendkívül sok kreatív ötlet nyomán többek között a bútordarabok kialakításakor vonat és autóüvegek felhasználásával alakítottak ki asztallapokat, illetve feleslegessé vált biztonsági övekből szőttek kárpitot a székekre. A kárpitozás kivitelezésére ezen kívül számos lehetőség adott. Van, amikor bőrt, gumit, parafát, különféle műszálas anyagokat vagy épp PVC ponyvát használnak fel.

A BFD legtöbb terméke amellett hogy egyedi, jól bírja a strapát, így kiválóan alkalmas közösségi használatra. Bárok, motoros kocsmák és éttermek, vagy épp motorkereskedések stílusos kiegészítője lehet.

Mentés

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük