fbpx

Csajokamotoron.hu Motoros Magazin

Motoros nők hírportálja

Hogyan kerül a motor a nappaliba? – Bútorok motoralkatrészekből

motor butor 08A címmel ellentétben nem a lakásba becibált motorkerékpárokról lesz szó, hanem az azok, és egyéb más járművek alkatrészeiből készített bútorokról.

Ki ne álmodott volna arról, hogy az életét teljesen uraló hobbija – esetünkben a motorozás – a mindennapi életterében is jelen legyen. A szerencsésebbek, akiknek lehetőségük van arra, hogy könnyedén betolják pl. télire a motorjukat a nappaliba, már részben meg is valósították ezt az agymenést. De sokan csak egy-egy alkatrészt, bukósisakot tudnak csak elhelyezni a polcon, és hideg napokon azokat bámulják.

Az amerikai Michigan-ben található Bike Furniture Design elnevezésű cég nem másra, mit modern bútorok készítésére szakosodott, melyek alapanyagát járműalkatrészek adják. Az újrahasznosított acél, alumínium, karbonszálas kerékpárok, motorkerékpár kerekek, kormányok és vázak a kreatív kezek nyomán új életre kelnek, és egyedi bútordarabként reinkarnálódnak.

A modern bútortervezést a BFD alapítója és fő formatervezője, Andy Gregg nem ma kezdte. A különlegességeket már 1990 óta gyártó tervező az évek során csiszolgatta technikáját, és a jármű-alkatrészekből egyre kényelmesebb és tartósabb bútorokat készített. Nagymértékben hatottak rá a motorkerékpár kereskedelemben eltöltött évei, és az, hogy ő maga is motorozik.

Amióta az első bringa-széket megalkotta, a BFD további bútordarabokkal szélesítette termékpalettáját, ami már asztalokat, bárszékeket, padokat és még többféle széket tartalmaz. Néhány darab esetében nem csak kerékpár, hanem egyéb közlekedési eszközök alkatrészei is felhasználásra kerültek.

A rendkívül sok kreatív ötlet nyomán többek között a bútordarabok kialakításakor vonat és autóüvegek felhasználásával alakítottak ki asztallapokat, illetve feleslegessé vált biztonsági övekből szőttek kárpitot a székekre. A kárpitozás kivitelezésére ezen kívül számos lehetőség adott. Van, amikor bőrt, gumit, parafát, különféle műszálas anyagokat vagy épp PVC ponyvát használnak fel.

A BFD legtöbb terméke amellett hogy egyedi, jól bírja a strapát, így kiválóan alkalmas közösségi használatra. Bárok, motoros kocsmák és éttermek, vagy épp motorkereskedések stílusos kiegészítője lehet.

Mentés

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x