fbpx

Szemed a pályán

szemedapalyan copyA GPS hasznos kütyü, de a motoron a kijelző folyamatost bámulása könnyen bajt okozhat. Most már erre is van megoldás.

Vannak már a piacon ilyen-olyan plexire, kormányra rögzíthető GPS tartók, ám egyik sem a legjobb megoldás, hiszen kiesik a motoros látóteréből. Ezt a problémát próbálja orvosolni most egy új, Androidos telefonokra telepíthető alkalmazás.

A Route 66 és a Tom Tom közösen fejlesztette ki a Follow Me névre keresztelt alkalmazást, melynek lényege, hogy a telefon kamerájának képére iileszti rá a program a navigációt, illetve egy virtuális autót, ami végig mutatja előttünk az utat.

Kicsit olyan ez, mint a vadászpilóták kijelzője, minden fontos információ a szemünk előtt van, mégsem zavar a szabad kilátásban. Azonban van egy kis probléma ezzel az új találmánnyal, amit remélhetőleg hamar orvosolnak majd. Gondoljunk csak bele, hogy mi a helyzet, ha nem csak a virtuális autó van előttünk, hanem tényleg ott egy autó, amit kitakar a kijelző.

Minden esetre üdvözlendő ez a fejlesztés, remélhetőleg hamar levetkőzi a gyermekbetegségeit is, és igazán hasznos társa lehet a motorosoknak.

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x