EseményekHírekMotorverseny

Rossi Moor 2023-ban a MotoAmerica Junior Cup-ban folytatja a versenyzést

Rossi Moor a MotoAmerica Junior Cup-ban versenyez 2023-banA Dorna utánpótlás sorozatának, a Northern Talent Cup-nak 2022-es győztese Rossi Moor, augusztusban edzés közbeni eséskor egy nagyon súlyos csuklótörést szenvedett. A hosszú rehabilitációja után újra kellett tervezni az idei versenyszezonját.

A rengeteg orvosi vizsgálat után, a Fairium Next Generation Riders Team csapata úgy döntött, hogy Rossi kezét Amerikában, San Fransiscoban Dr Arthur J. Ting specialista fogja megműteni. A műtétre november 24 -én került sor, ami után hosszú rehabilitáció várt a fiatal pilótára. Dr Thing javaslatára Rossi a rehabilitáció teljes időtartam alatt nem ülhetett motorra.

Az első edzéseket, a már gyógyulttá minősített pilóta március 20-án kezdhette el. Terveink szerint Rossi Moor idén a European Talent Cup-ban indult volna, azonban a 7 hónap kihagyás miatt, újra kellett tervezni. A felkészülési idő nem lett volna elég, hogy 100%- ban tudjon teljesíteni a nívós versenysorozatban.

Rossi, a management és a főtámogató Fairium Kft ügyvezetőjének egybehangzó döntése szerint, nem a European Talent Cup-ban fog idén versenyezni, hanem Amerikában maradnak, és ott kezdi meg a felkészülést a 2024-es szezonra.

Amint felröppent ez a hír, hogy Rossi Moor Amerikában marad, bejelentkezett az USA legnagyobb KTM forgalmazója a Gray Area KTM Racing, akik felajánlottak egy KTM RC390R-es motort teljes támogatással, hogy a fiatal pilóta el tudjon indulni a MotoAmerica Junior Cup versenysorozatban.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Rossi Moor lett a 2022 -es Northern Talent Cup sorozat győztese

A Fairium Next Generation Riders Team egybehangzóan bólintott rá erre a lehetőségre, tehát Rossi Moort idén a MotoAmerica Junior Cup-ban fogjuk látni versenyezni.

A MotoAmerica Junior Cup versenynaptára:

  • 2023.04. 21-23 Atlanta
  • 2023.05. 19-21 Barber
  • 2023.07. 7-9 Monterey
  • 2023.07. 28-30 Brainerd
  • 2023.09. 8-10 Texas
  • 2023.09. 22-24 New Jersey

A versenyek élőben követhetők a MotoAmerica honlapján.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük