EseményekHírekMotorverseny

Rossi Moor lett a 2022 -es Northern Talent Cup sorozat győztese

Farkeas Kevin Rossi Moor Northern Talent CupA szeptember 3-4-i versenyhétvége előtt már biztosvolt, hogy 2020 után ismét magyar győztese lesz a Northern Talent Cup-nak. Az is eldőlt, hogy a HUMDA Academy egyik fiatal motorosa lesz a Dorna Sport S.L. utánpótlás-nevelő szériájának idei bajnoka.

A MotoGP-t szervező Dorna Sports S.L. által az Európa északi-, középső-, valamint keleti részén élő fiatal versenyzők számára létrehozott gyorsasági-motorverseny sorozat utolsó fordulója előtt Rossi Moor 230 ponttal az első, Farkas Kevin 216 ponttal a második helyen állt. Egy futamgyőzelem 25 pontot ér, így kettejük között még teljesen nyílt volt a versengés.

A versenysorozatot 2020-ban Görbe Soma nyerte, aki azóta ugyancsak a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által létrehozott HUMDA Academy utánpótlás-nevelési rendszer támogatásával versenyez a Red Bull Rookies Cup-ban.

A Northern Talent Cup 2022- es versenyszezonja csakúgy mint tavaly, idén is az ausztriai Red Bull Ringen ért véget.
Ezen a versenyen a Fairium Next Generation Riders Team csapata csak a válltörésből felépülő Matteo Masilit tudta indítani.

A bajnokságot 14 pont előnnyel vezető Rossi Moor, egy edzésen elszenvedett csuklótörés miatt nem tudott motorra ülni az utolsó, a bajnoki címet eldöntő versenyen.

Rossi nagyon kemény 2 héten van túl, hiszen öröm és bánat váltotta egymást folyamatosan ezidő alatt. A Fairium Next Generation Riders Tem pilótáját az a megtiszteltetés érte, hogy a HUMDA Academy tagja lett. Az utolsó fordulóra való felkészüléskor viszont eltörte a csuklóját, és a helyszínen a DORNA orvosai hivatalosan sem engedték a rajthoz állni.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A bajnokság utolsó versenyét senki nem így képzelte el, ugyanis a szombati napon derült ki, hogy a jelenlegi második helyen álló Farkas Kevin szintén nem tud indulni a hétvégi versenyeken, így a mindkét fél számára a bajnokság végeredménye az Asseni fordulók utáni állapot lett.

Rossi Moor a bajnokságot folyamatosan vezetve nyerte meg a 2022-es sorozatot.

Farkas Kevin, Rossi Moor

Rossi Moor 2022 NTC számokban:

A 12 versenyből 10 teljesített futam után :

  • 5 győzelem
  • 3 második hely
  • 2 harmadik hely
  • 2 pole pozíció

A megszerezhető 300 pontból 230 pont.

A Fairium Next Generation Riders Team , Humda Academy versenyzőjét meghívták a Red Bull Rookies Cup válogatójára, amely szeptember 6-tól lesz Modena-ban.

A hétvégi verseny összefoglalója:

Pénteken és szombaton dupla látványban volt részünk, ugyanis mindkét napon Mirage, F16 és mindenféle repülők parádéztak a térségben. Így amikor szünet volt a pályán, akkor az égre nézve talált magának mindenki látnivalót. A lényeg, hogy hangos legyen, és gyors.

A pénteki szabadedzésen, a német Valentino Herrlich, a hazai pálya előnyét élvező Kilian Holzert Farkas Kevin, valamint a 7. helyen a válltörésből felépülő a Fairium Next Generation Riders Team olasz pilótája Matteo Masili hozta a legjobb köridőket.

Mint minden IDM hétvégén most is két kvalifikáció volt, ami alapján eldőlt, ki melyik rajtrácsról indulhat neki az utolsó versenyeknek. A Pole pozíciót a Fairium Next Generation Riders Team olasz pilótája Matteo Masili szerezte meg, a holland Van Crugten, és Varga Tibor elől.

Farkas Kevin már a kvalifikációkon nem tudott részt venni, mert pénteken egy hirtelen jött fájdalom sajnos azonnali műtétet igényelt.

A versenyen ismét tizedmásodpercek döntöttek, az élen haladók másodpercenként változtatták a helyezéseket egymás között.

Végül 1 mp-en belüli különbséggel Varga Tibi ért be elsőként Schneider, és Herrlich előtt. Titino a 7. helyen ért célba.

A vasárnapi verseny szép időben indult, de aztán a 4.körben elkezdett esni az eső, ami miatt leintették a versenyt. A kerékcsere után, újraindították a mezőnyt, és 5 körre csökkentették a versenytávot. Titino a másodszor elindított versenyen, már nem tudta tartani a tempót az egyre szakadó esőben a 18. helyen végzett.

A versenyt végül a hazai Kilian Holzer nyerte Dustin Schneider és a holland Veneman előtt.

A Northern Talent Cup versenysorozat hivatalos végeredményét mellékletként küldjük.

 

Fotók: Northern Talent Cup

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük