HírekKultúraMotoros film

Támad a robogós banda…

larry crowne tom hanks julia roberts… Tom Hanks-szel az élen. A Larry Crowne című könnyed filmes alkotásban a színész Julia Robertsel játszik együtt, s a rendezői szerep is az övé.

A címszerepben lévő Tom Hanks mellett, a forgatókönyvet Nia Vardalos írta. 2011-ben mutatták be a Larry Crowne-t, s vegyes kritikákat kapott. Amit őszintén szólva megértek… Lehet, hogy nem láttam meg benne, amit kellett volna, de az aranyos robogós banda mellett, kicsit lapos volt számomra. A filmes borítókép fogott meg, hiszen rajta van a robogós csapat, és ha már két ilyen nagy név játszik benne, gondoltam, erre kíváncsi vagyok.

Larry Crowne, no igen! Egy galamblelkű mintadolgozó, mintapolgár és minden, ami “minta”. Egy áruházban robotol, ahol példaértékű munkát végez, még a vállfákat is szinte egyenlő távolságra teszi fel a tartójukra, mégis kirúgják, mert nincs diplomája, tehát nem tud előrelépni az áruházi ranglétrán, ami az üzletlánc alapelvei ellen való.

Larry kérdőjelekkel a feje fölött elindul hazafelé, ahol senki sem várja, ugyanis egyedül él, s fizeti a ház törlesztőrészletét a válása után. Szomszédja, Lamar, a kirakodóvásárok királya, akinek a háza előtt nonstop lehet guberálni a “kincsek” között, jó ötletet ad Larry-nek: iratkozzon be két éves főiskolai képzésre. Így is lesz!

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

És máris eljutunk Julia Robertshez, aki a retorika tanárnőt, Mrs. Mercedes Tainot játssza. Az unottan, “munkáját nem értékeli senki” felfogással érkező Mrs. Tainot magánélete szintén romokban, a férje állandóan pornót és nagy mellű nőket bámul a neten, s úgy tesz, mint aki dolgozik. Ki is teszi a szűrét Mercedes egy veszekedős-berúgós este után.

Már sejteni lehet, hogy Larry és Mercedes között elindul valami… Larry-t, aki brillírozik a közgazdaságtan órán, egy volt katonatársa beajánlja az étterembe, ahol dolgozik, és felveszik Larry-t szakácsnak. 

S a robogók! Larry rájön, hogy a robogó kevesebbet fogyaszt, mint az autó, ezért Lamartól megveszi, vagyis elcseréli a tévéjét egy robogóra. Így ismerkedik össze a főiskola parkolójában a csodaszép, viruló Taliával, aki elhívja robogózni a barátaival. Így lesz Larry a robogós banda tagja, és együtt járják a várost, valamint a csajok vagányabbra változtatják Larry stílusát.

És csak szövődnek és szövődnek a barátságok, szerelmek, félreértések, mint ahogyan a filmekben szokás, s a végén minden letisztázódik. De addig hasítják a szelet a robogókon!

Végül is jó kis film a maga egyszerűségében, életszerűségében, máskor azért tipikus hollywoodiasságában. S főleg, mert két jó színész játssza a főszerepeket, akikért azért megéri a képernyő előtt ülni. larry crownelarry crowne1larry crowne 2011larry crowne robogo

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük