CsajokMotoros divat

Robotzsaru akarsz-e lenni? – Újabb hi-tech sisak a technikai újdonságok szerelmeseinek

cross one 02Rengeteg, forradalmian új bukósisak megoldással találkozhattál már korábban is, ha nyomon követted a médiában fel-felbukkanó motoros híreket. Most is egy előremutató cuccot ismerhetsz majd meg a CrossHelmet X1 képében.

A sisak a nevével ellentétben nem a krosszmotorosok számára készült, hanem azon utcai bikerek részére, akik mindig képben akarnak lenni a körülöttük történő dolgokkal, és információfüggőségüket ki akarják elégíteni minden percben.

A legfontosabb eleme a hátsó részébe épített 170 fokos látószögű kamera, mely képét a motoros egy head-up display segítségével figyelheti. Ennek köszönhető, hogy nem kell a tükrök felé fordítania tekintetét, és persze holttérrel sem kell számolnia, mivel a sisak 360 fokos kitekintést nyújt viselője számára. Ezen a kijelzőn jelenik meg minden egyéb információ is, melyeket többnyire a felhasználó okostelefonja szolgáltat.

A sisak funkcióit egy érintőpanel segítségével lehet vezérelni, így nem kell gombok után matatni vezetés közben, ha valamilyen szolgáltatást el szeretnénk érni. A segítségével kezelhetjük a telefonhívásokat, a zenelejátszást, a navigációt, illetve aktiválhatjuk a Siri, vagy az OK Google applikációt.

cross one 01Természetesen a telefonnal a sisak vezeték nélküli technológiával kommunikál. A rendszernek köszönhetően utas intercom funkciót is kínál, illetve motoros társainkkal is beszélgethetünk túrázás közben. Az áramellátásról egy lítium kerámia akkumulátor gondoskodik, melyet mindenféle behatástól védetté tettek a sisakon belül.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Bukósisak okosító

A CrossHelmet X1 rendelkezik zajszűrő funkcióval is, így egy szoftvernek köszönhetően az út, a motor és a szél keltette zajokat a sisak kiszűri, így védi az emberi fül épségét. Egyéb hangok, melyek a közlekedésbiztonság miatt szükségesek, továbbra is hallhatók maradnak.

cross one 01Amellett, hogy a sisak a legjobb anyagokból készült, a tervezők annak eredeti funkciójáról, a fej védelméről sem feledkeztek meg. A sok kütyü mellett ez a sisak is maximális biztonságot nyújt. A jobb láthatóság miatt két ledcsíkkal is ellátták, hogy a forgalom többi résztvevője könnyebben észrevehesse viselőjét.

Még több bukósisak

A Cross One súlya nem sokkal nagyobb, mint egy átlag sisaké, de azért a közel 1,8 kg nem kevés. Az Androiddal és IOS-al is kompatibilis rendszerének a lelke egy négymagos 1,2 GHz-es processzor, tárhelye 8 Gb-os, beépített GPS-el és 2,4 GHz-es vezeték nélküli kommunikációval rendelkezik. Egy feltöltéssel az üzemideje 4-6 óra között van.

cross one 01Ami igazán fájdalmas a Cross One-ra nézve, az az ára. Közel 600 000 forintból sokan egy nagyon jó kis motort tudnak venni maguknak. Az, hogy mennyire fog így elterjedni, erősen pénztárcafüggő kérdés, de biztosan lesz olyan, akinek mindent megér, hogy egy Robotzsaruhoz hasonlóan nézzen ki, és majdnem annyi információ legyen a szeme előtt, mint a sci-fi hősnek.

Mi addig jókat motorozunk ennyi lóvéból, és hallgatjuk a benzin hajtotta gépeink és a menetszél zaját, amíg csak lehet. Ha kíváncsi vagy az X1-re részletesebben, itt találsz róla egy videós ismertetőt.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük