CsajokMotoros divat

Milyen színű motort választanak a motoros nők?

milyen szinu a motorodHenry Ford azt mondta a Ford T-Modellről, hogy náluk mindenki olyan színű autót választ, amilyet csak akar, ha az fekete. De vajon hogy van ez a motorokkal? Érdemes a gyáraknak más színekkel is próbálkozni?

Akik a motoros nőket kritizálják, gyakran szokták felhozni azt az érvet, hogy egy nő nem logikusan választ például motort. Állítólag mi nem azt a kétkerekűt választjuk, ami a képességeinknek és az igényeinknek legjobban megfelel, hanem hajlamosak vagyunk az érzelmeink alapján dönteni, szerelemből vagy mondjuk az alapján, hogy milyen színű motor illene a motoros ruhánkhoz.

Persze nyilván ilyen is van, és azt mondom, hogy ez jó is így, ám az évtizedek során inkább azt a tapasztalatot szűrtem le, hogy a motoros nők nagyon is tudják, hogy mit akarnak, legyen az egy motor márka, egy bizonyos típus vagy egy bizonyos szín. Ha valamit a fejükbe vesznek, azt véghez is viszik és megszerzik.

Valószínűleg ugyanolyan arányban találhatóak meg a motoros nők között azok, akik a motor színe alapján választottak maguknak járművet és azok, akik egy bizonyos modellhez ragaszkodtak, mindegy, hogy milyen a színe… végülis az a legkevesebb, azon később még lehet változtatni.

A zárt facebook csoportunkban közzétett felmérésünk eredménye viszont egészen érdekesen alakult. Míg sokan azt gondolnák, hogy a motoros nők szeretik a színeket és lila, rózsaszín meg mindenféle színes masinákon ülnek, a végeredmény alapján arra kell következtetnem, hogy ez a Henry Ford nem is volt olyan buta ember. Jól látta, hogy kár bonyolítani a választékot, mikor úgyis mindenki fekete autót akar.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Mégiscsak mindegy, hogy milyen színű a motorunk?

motorszin statisztikaÚgy tűnik, ugyanez a helyzet a motorokkal is, ugyanis a csoportunk legtöbb tagja, az összesen 1400 tagból 115 fő válaszadó fekete motorral rendelkezik. Nem tudom, hogy erre a 115 motoros hölgyre mennyire igaz az az állítás, amit a Ford cég színekkel kapcsolatos kutatásából leszűrtek: “A fekete autókhoz vonzódó nők gyakran jellemzik magukat határozott fellépésű, feladatorientált emberként, aki gyorsan ingerlékennyé válik, ha a dolgok nem mennek rendben.” Azért biztos van valami párhuzam az azonos színű autót és motort választók között.

A második leggyakoribb motorszín a kék lett, összesen 46 fő rendelkezik ilyen színű motorral a válaszadók közül. A kék autót vásárló nők egyébként a harmóniát keresik a kapcsolatokban és kerülik a konfliktusokat, ám erős akaraterővel bírnak. A harmadik helyen a piros motorok állnak 43 fővel, és a fentebb említett kutatásból is az derül ki,hogy a piros színt a sebességgel és a sportossággal párosítjuk, ami valószínűleg a motorok esetében is igaz lehet. A negyedik helyen a fehér motorok állnak 28 fővel és ötödik helyre került a szürke 22 tulajdonossal.

A Ford kutatásából az is kiderül, hogy azok a nők, akik ezüstszínű, sötétkék vagy piros autót szeretnének, továbbra is megfejthetetlen rejtélyt jelentenek, mivel ezek a színek semmilyen erőteljes személyiségvonáshoz nem köthetők a női vezetők esetében. Ha segíthetek a britt kutatóknak, én arra tippelnék, hogy ezeknek a hölgyeknek aznap, mikor betértek az autószalonba épp ilyen színűre volt festve a műkörme, vagy ez a szín illik legjobban a hajuk színéhez.

A lista egyébként úgy folytatódik, hogy zöld (12 – vajon milyen márka lehet?), sárga (10), szürke (9), bordó (7). Ezeket a színeket már a különböző színkombinációk követik a sorban két- vagy három színnel, amit ezúttal nem részletezek.

Hogy eloszlassam azt a tévhitet, hogy minden nő rózsaszín motoron motorozik, mindenképp fontosnak tartom megemlíteni, hogy rózsaszín motorja a válaszadók közül csak két főnek van (nem minden motoros nő tagja a csoportnak) és a csoportban hárman válaszolták azt, hogy a motoron valamilyen formában megjelenik ez a szín.

A Csajok a motoron kutatása mindenféle tudományos alapot nélkülöz, a felmérés nem reprezentatív, nem tükrözi a magyar lakosság összetételés és valószínűleg nem fedi le az összes magyar motoros nőt sem, de engem érdekelt az eredmény, és mivel az első helyen álló fekete szín szignifikánsan kiemelkedik, önhatalmúlag levonom azt a következtetést, hogy nem csak az autók, de az igazi motorok színe is a fekete.

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük