Hírek

A dánoknak vikingjük van, nekünk lovasíjászos közlekedési lámpa kellene!

viking kozlekedesi lampaEgy dán tengerparti városban, Aarhus-ban kis viking alakokra cserélték a közlekedési lámpák egy részét, ugyanis eredeti viking település volt a régi időkben.

Aarhus városa a 8. századból származik, s napjainkban 300 ezer ember él itt, akik nagyon büszkék elődjeikre, s történelmi hagyományaikra. Próbálják is őrizni mindenféle módon!

Természetesen ami egyértelmű, hogy van viking múzeumuk, ami bemutatja a nagy elődöket, életmódjukat, fegyvereiket és így tovább. Sőt, évente egyszer viking fesztivált is rendeznek.

De úgy tűnik, ez még mindig nem volt elég számukra, s úgy gondolták, hogy a hétköznapokban is szeretnének a vikingekre gondolni… már azon túl, hogy nyilván az utcák nevei szintén őrzik a múltat.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Itt jönnek a közlekedési lámpák. A helyi önkormányzat és a közeli Moesgaard Múzeum összefogásának eredménye lett, hogy a városi lámpák egy részét kicserélték kis viking alakokra.

A múzeum igazgatója, Lars Krants szerint, tudvalevő: számos dán város játszott jelentős szerepet a vikingek dicső korában, de Aarhus abban különleges, hogy egyedüliként őrizte meg azóta földrajzi elhelyezkedését. Nem a véletlen műve, hogy oly sok utca nevében szerepel a „graven” (árok) és „volden” (erődítmény) szó.

Az egyértelmű volt, hogy a lakosság körében nagy sikert fog aratni a kezdeményezés – Camilla Pi Kirkegaard szerint, nagyon szórakoztató az ötlet, s amíg az ember áll és várakozik a közlekedési lámpánál, elgondolkodhat a történelem jelentőségén, s hogy kik ők, a dánok valójában.

Ezen felbuzdulva, mindenképpen támogatnám itthon a lovasíjászos lámpák bevezetését!

Forrás, fotó: Mandiner

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük