KultúraMotoros zene

Touch Me Not – Lázadás a virtuális beszippantás ellen

touch me notNem szokványos klippel jelentkezett a pop-metált játszó Touch Me Not zenekar –  Holnaptól c. kislemezük nyár óta hallgatható már Spotify-on, de csak a címadó dalhoz készült eddig klip, az Óceán pedig elmondásuk szerint mindannyiuk kedvence, ezért nem hagyhatták videó nélkül.

A dalt a zenekar korábbi gitárosa, Varga László írta és Köteles Leander masterelte. A klip eredetileg egy szerelmes dalhoz készült, de végül egy külső-belső forradalom kibontakozását követhetjük nyomon benne.

“A szerelem lélektana nagyon hasonlít a lázadás és az áldozattá válás lélektanához. A különböző érzelmi állapotokból (sóvárgás, bizonytalanság, elmélyülés, remény, kiszolgáltatottság-érzés, düh, stb.) álló hullámvasutat igyekszik megjeleníteni a videó, ahol az eredeti dalszöveget új jelentéssel ruházza fel a történet” – avatott be Szente Krisztián, a klip rendezője.

Az “emberi óceán” álomképre épülő történetet akárhányszor nézzük újra, mindig felbukkan benne egy szimbolikus jelenet, vagy egy-egy apró eldugott utalás. Ilyen jelenet például a videó végén, amikor a főhős határozottan az őt videózó tömegre céloz.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

“A tömeg a mindig-mindent-azonnal és kritikátlanul a social média felületekre posztoló mai társadalmat szimbolizálja. Ők azok, akik addig nem vesznek részt egy adott szituációban, míg fel nem tekintenek a készülékükből és újra a való világba nem cseppennek. Amikor a tömeg felpillant a telefonjából, észlelik a valós veszélyt, de lehet, hogy már későn. Ugyanez történik a telefonjába merülő Lillával, akit elrabolnak a gengszterek a klip elején” – mesélte a rendező.

Ahogy az interneten hősként kezeljük kedvenc bálványainkat és figyelmünkkel támogatjuk, buzdítjuk őket, úgy alkotunk mi is egy masszív tömeget, vagy ha úgy tetszik egy óceánt, fenntartva a felszínen és elzárva őket a valóságtól. Ez történik a Lillát maguk fölé emelő, telefonjukkal világító tömeggel is, akik ellen végül Lilla az álomból felébredve fellázad és célba vesz.

“Nem akartunk nagyon sztori-központú klipet forgatni, ezért inkább hagytuk Krisztiánt kibontakozni. A végeredmény pedig mindnyájunkat elgondolkodtat és akárhányszor újra nézzük, mindig találunk benne egy elrejtett kis üzenetet” – árulta el Korbeák Norbert, a zenekar gitárosa.

Aki szeretné látni élőben a Touch Me Not-ot, legközelebb Békéscsabán a Narancs Rock Café-ban játszik március 8-án. Budapesten pedig március 30-án játszanak a Dürerben.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük