EseményekMotorkiállításMotorokMotorozás

Magyar bőrmunkával bevont motorért rajong a Daytona Beach Bike Week

daytona beach bike week hungary motorcycleA Daytona Beach Bike Week keretein belül megrendezett Baddest Bagger Show-n, a 26” Radical Class csoportban, illetve a Rats Hole Custom Bike and Chopper Show-n szintén első helyezett lett az a Harley-Davidson Road King, melynek építője a Floridában élő Tóth Gábor, a Boynton Beach-en lévő Elite Motor Sports főszerelője, s a vésett bőrrel Berzeviczi Norbert (Nogg Design) burkolta be.

A hétvégén, mondhatni magyar siker született Floridában, mégpedig a Daytona Beach Bike Week-en, ahol amerikai és magyar összefogásban, egy olyan különleges motort mutattak be, melynek csodájára jártak az emberek.

Az átépített Harley-Davidson Road King minden eleme bőrborítást kapott, nem csoda, hogy hihetetlen látványt nyújtott, ami elbűvölte a zsűrit is. A vésett alumínium kiegészítőket a szintén magyar Yeti Dekor műhelyben készítették.

Tóth Gábor motorépítő az Elite Motor Sports-nál (Boynton Beach Florida) épít motorokat – a műhely tulajdonosa Tony Keller. Berzeviczi Norbertet pedig a Nogg Design kapcsán ismerik. Norbit megkérdeztük a verseny kapcsán, s elmondta, hogy még 2016-ban indult el a közös munka.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

– Az Elite Motor Sports műhely felkérése volt, tervezzem meg, hogyan lehetne egy ilyen motort vésett bőrrel beburkolni. A gépet szétszedték, és megkaptam az elemeket, amelyek hajón érkeztek, aztán jött az agyalás… ez 2016-ban volt. Történt sok egyeztetés és kaptam ötleteket, de azokat nem fogadtam el, majd körülbelül 1 hónap volt a tervezés, aztán fél év alatt készült el a bőrmunka. A vésett alumínium kiegészítőket a Yeti Dekor műhelyből, Cseh Ferenc és Bus István készítette.

daytona beach bike week hungary motorcycle2

Milyen díjakat sikerült bezsebelnetek Daytona Beach-en?

– Az említett versenyt a Daytona Beach Bike Week keretében rendezték, és Paul Yaffe’ s Bagger Nation nevéhez fűződik, ezért kapta a Baddest Bagger Show nevet. Itt indult a motor a 26″ Radical Class csoportban, amit megnyert. Másnap, a Rats Hole Custom Bike and Chopper Show-n, szintén első lett a Bagger kategóriában. Így dupláztunk! A Baddest Bagger Show-n kicsivel csúsztunk le a Best of Show díjról, de megjegyezték a díjátadáskor, hogy nagyon-nagyon szoros volt két motor között a pontozás…

Milyen erősnek érezted a mezőnyt?

– A verseny nagyon szoros volt végig. Sok motor volt, de már a megjelenés pillanatában jöttek a visszajelzések, hogy ez valami különlegesség, így a rendezők is eszerint kezelték.

Szóval a lényege a dolognak, hogy nem én vagyok az építő és nem az én nevem alatt futott ki a motor, hanem eleve egy amerikai építésről van szó, csak az én munkám olyan monumentális, olyan gazdag rajta, hogy maga az építés másodlagos lett, mert mindenki a bőrmunkától indult be.

Tehát, nagyon jó fogadtatása volt a motornak, sok magazin jelentkezett, amik szeretnék megjelentetni a közeljövőben, ennek nagyon örülünk, mert a világ legnagyobb lapjairól van szó.

daytona beach bike week hungary motorcycle3

Ezek szerint, még nagyon sok helyen fog visszaköszönni a bőrrel bevont Harley. Gratulálunk a sikerhez!

Fotók: Berzeviczi Norbert facebook, Elite Motor Sports facebook

daytona beach bike week1daytona beach bike week1daytona beach bike week1

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük