CsajokMotorokMotoros divatMotorozás

Hogyan sminkelj bukósisak alá? VIDEÓVAL!

Hogy sminkelj a bukósisak alatt?A múltkori frizurás téma kapcsán újabb fontos női kérdés merült fel a facebook csoportunkban. Ezúttal a sminkeket vettük górcső alá, amiről megint összegyűjtöttem pár gondolatot.

Viktória ezt írta: “engem az érdekel, hogy aki sminkel, hogy oldja meg, hogy pár sisak le- és felvétel után ne úgy nézzen ki, mint egy vérszomjas pikt harcos?”

A kérdés egyébként tényleg tök jogos, hiszen nők vagyunk, szeretnénk szépek lenni még akkor is, ha motorozunk. Nekem is megvan az a kép, amikor a bukósisakból gyönyörűen sminkelt, igéző szempár nézeget szerteszét. A kérdés már csak az, hogy ez mennyire valós dolog. Sikerült ezt az állapotot valakinek valaha a fotózás után negyed órával is megtartania? 

Első körben mindenki a vízálló sminkek mellett voksolt a csoportban, amiből szinte mindent kapni már a szeplillaspiráltól kezdve a szem- és szemöldök ceruzán kereszül a rúzsokig. Ezek úgy tűnik, elég tartósak, és jól viselik a nyári meleget is. Fontos, hogy ha ilyet használsz, este alaposan sikáld le, hogy ne tegye tönkre a bőrödet, ami amúgy is kap eleget napból, szélből és porból motorozás közben. 

Egyébként egészen vicces válaszok érkeztek Viktória kérdésére, például ilyenek: 

“Nekem sajnos nem sok szemöldököm van. Én azt szoktam kihúzni. De mindig a homlokomon köt ki1f602?1f602?1f602“?

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

“A 2D-s pillámat én is imádtam, mindig a szezonra felrakatom. Ha már a fejem olyan egy szép nyári motorozás után, mint aki a szaunából mászott elő, legalább a tekintetem legyen elragadó1f601?1f918?”

A “sminkelők” másik táborába tartoznak azok, akik sminktetoválással próbálkoznak. Azzal szinte mindenki egyet ért közülük, hogy a technika borzasztó fájdalmas, és nem mindenkinek bírja a bőre, ahogy nekem sem maradt meg a szememen. Ha viszont szerencsénk van, akkor viszont 3-4 évig nem kell aggódnunk amiatt, hogy a motoros találkozón reggel mennyire van szétcsúszva az arcunk. 

Ugyanez a helyzet a műszempillával is. Ezt sokan a szempillaspirál helyett használják. Én mondjuk mindenkit óva intenék attól, hogy túlzásokba essen, mert a túl sűrű és túl hosszú szempilla nemcsak csúnya, hanem szeles időben zavarhat a kilátásban is. 

Bár nem készítettem pontos statisztikát a csajok válaszaiból, nekem úgy tűnik, hogy viszonylag sokan vannak azok, akik belátták, hogy a motorozás nem egyeztethető össze a tökéletes sminkkel. Vannak jópáran, akik saját bevallásuk szerint egyáltalán nem sminkelnek, és olyanok is, akik beérik minimális sminkkel, szempillaspirállal, esetleg szájfénnyel. 

Te melyik csoportba tartozol? Milyen praktikáid vannak,  hogy szép legyél, mikor leveszed a bukósisakot? 

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük