Hírek

Megtartotta éves beszámolóját a Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság

pest megyei baleset megelozes 1A rengeteg idei balesetmegelőzési program miatt kicsit megkésve tartotta meg éves beszámolóját a Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság március végén. 

Minden év elején beszámoló közgyűlésre hívja össze támogató tagjait a Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság. A beszámolón részletesen megismerkedhetünk a Pest-megyében lezajlott előző évi baleset-megelőzési programokkal, amelyekből gyakran minden hétre jut egy vagy több.

A programokat (a hagyományos rendezvényeken kívül) minden évben úgy állítják össze a bizottság munkatársai, hogy a baleseti statisztikák alapján leginkább érintett csoportokat szólítsák meg velük, és hívják fel a figyelmüket az óvatosabb közlekedésre. 

2017-ben Pest megyében összesen 72 halálos kimenetelű közúti baleset történt, ezekben 76 ember vesztette életét. Országos szinten 2017-ben összesen 576 halálos kimenetelű közúti baleset történt és 16 439 személyi sérüléssel járó közúti baleset volt Magyarországon. 

A bizottság munkatársai 24 órás baleseti elemzést végeznek, minden reggel azzal kezdik a munkanapot, hogy átnézik, elemzik és értékelik az előző nap baleseti statisztikáit Pest megyében. Ezek segítségével tudják kialakítani az aktuáis akcióprogramokat, amelyek segíthetnek megakadályozni a további baleseteket.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az elsőszámú baleseti ok még mindig az ittas vezets, bár a számok Pest megyében csökkentek valamelyest, az összes baleseti okbólmég mindig 8,9%-ot tesz ki azoknak a sofőröknek a száma, akik ittas állapotban okoztak balesetet. Az országos átlag 8,5% volt 2017-ben, tehát Pest megye még az országos átlag felett van, tehát a cél az, hogy ez a szám az átlag alá csökkenjen 2018-ban. 2006-ban ez a szám Pest megyében még 11% volt, tehát a javaulás számokkal is kimutatható.

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük