KultúraMotoros zene

Dögös pop-metálra vágysz? Van egy ötletem ma estére!

robot budapest koncertA budapesti Robotban, 3 rock zenekar is fellép este, tehát ha non-stop, vagy legalábbis órákon át tartó, változatos együttesekkel, dalokkal tarkított, lazulós, sörözős, táncolós estére vágysz, indulás… De kik is ők pontosan?!

A Touch Me Not-ot már ismerheted az oldalról, hiszen a Kucsera Lilla énekesnővel az élén lévő banda, két éve van jelen a budapesti klubszíntéren és már sokat írtunk róluk. Zenéjüket röfögős basszustémák, szeletelős gitár riffek, soksok duplázó és angyali énekhang jellemzi, így akasztották rájuk a “cuki rock” stílust.

A műfaj első képviselője a Hógömb c. daluk, melyet minden nap hallhattok a Rock FM-en. Első nagylemezük várhatóan tavasz végén fog debütálni, melyből fokozatosan eltűnik a “cukiság”, helyét pedig átveszi valami sokkal gonoszabb… A készülő lemez címadó dala, a Holnaptól 2018. januárjában debütált.

A Tiansen zenekart 2016 végén alapította Rado Éden, Süli Tamás és Mihalik Dávid, akik a Kőbányai Zenei Stúdió jelenlegi hallgatói. Hangzásvilágban leginkább a Swancore stílus inspirálta őket, amit az amerikai Dance Gavin Dance zenekar képvisel. A stílus lényegében a progressive rock zene elemeit vegyíti egy cseppnyi metalcore-ral, bonyolult gitártémákkal, és dallamos fülbemászó énekkel. Ez alapján kezdték el a közös demozást.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A következő év elején csatlakozott hozzájuk Bártfai Zsolt, gitáros, aki közelebb hozta őket a kívánt stílushoz. Sok keresés után, nyáron találtak rá basszusgitárosukra, Lakatos Mikire egy zenetáborban. Ekkor a csapat teljes lett, és a közös demozások, és próbák eredményeként számos saját dal született.

Augusztus végén úgy döntöttek, hogy közösen stúdióba vonulnak a Stray Heart Recordsba. Végül 2017 október 11.-én megjelent egy image klippel a Rewind c. debütáló daluk, amely nagyon sok pozitív visszajelzéseket kapott!

A Madison Paradox tavaly nyáron állt össze teljes bandává Rivasz Tóth Zoltán (Claps For Caroline) dobos érkezésével. Az akkori négy fős brigád – Kirják Gergely basszer, Pál Ákos és Antal Szabolcs gitárosok, valamint Török Péter énekes – 2 demóval a kezében állt neki dobost keresni, aminek már lassan egy éve hiányában volt

2016 nyarán Zoli csatlakozásával új szín került a zenekar életébe, felpezsdült az a bizonyos alkotási folyamat, melynek köszönhetően nekiláttak az első lemez megírásának, az első klip leforgatásának és további szükséges elemek előkészítésének.

Modern metal vonalban utazik a Madison Paradox, de annak minden aspektusával együtt akar lehetőséget adni a dallamos, harmonikus vonalnak, és az erőszakosabb, zúzósabb témák kiteljesedésének. Ezen hangulatok kiegyensúlyozott vonalán táncol a banda.

Forrás, fotó: Kucsera Lilla, Facebook

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük