MotorokMotorozás

ORFK RSZKK Vezetéstechnikai Tréning Csajoknak

ORFK RSZKK Vezetéstechnikai tréning motoros csajoknakNem is lehetett volna jobban időzíteni ezt a tréninget: csak pár hete tört ki a tavasz, épp most volt a legnagyobb szükségünk a bemelegítő, rutinvisszahozó gyakorlásra.

Még a tavalyi Női Motoros Nap alkalmából a Pest-Megyei Baleset-megelőzési Bizottság által szervezett vezetéstechnikai tréningen ajánlotta fel Fiedor Ferenc, az ORFK RSZKK (Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Kiképző Központja) motoros oktatója, hogy ebben az évben szerveznének nekünk egy tréninget a saját pályájukon – ingyen. Bár már alig bíztunk benne, hogy elmúlik egyszer a tél, végül április 19-én gyönyörű, meleg, tavaszi időben gyakorlatozhattunk.

A harminc főben maximalizált létszám már hónapokkal a kitűzött dátum előtt betelt, és ahogy lemondta valaki, azonnal került a helyére más. Szerencsére egyre több motoros van tisztában azzal, hogy szezon elején milyen fontos ismét visszarázódni, újra rutint szerezni a motoron. Ez nincs másképp a nőkkel sem.

Szerencsére nem én voltam az egyetlen, aki a szülés utáni hosszú kihagyást követően most ült először ismét motorra. Nekünk talán még nagyobb szükségünk volt a gyakorlásra. A jó hír az, hogy úgy tűnik, a motorozás is olyan, mint a kerékpározás: nem lehet elfelejteni, még akkor sem, ha először úgy tűnt, mintha valaki duplájára fújta volna fel a motoromat. Ahogy egyik kedvenc oktatónk, Horváth Miklós mondta: “Nem kell megijedni, ez ugyanaz a motor, ami másfél évvel ezelőtt volt, ugyanúgy meg tudom csinálni a gyakorlatokat.” Majd akkor hiszem, mikor látom – gondoltam.

A reggel kilenctől délután háromig tartó hat óra nagyon gyorsan elszaladt a 2000 négyzetméteres nagytétényi pályán. Valójában a résztvevők már sokkal hamarabb kipukkantak. A nagy meleg és a folyamatos fizikai igénybevétel hamar kifárasztott mindenkit, így jól esett a bográcsban főtt paprikás-krumpli levezetésnek. Nemcsak hogy mindenkinek jutott, de még az őröknek is jó sok megmaradt.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Hogy milyen tapasztalatokkal lettem ismét gazdagabb?

  • Nem győzöm a fejembe verni (az oktatók is folyamatosan ezt sulykolják): oda mész, ahova nézel! Ha elbambulsz, tuti letarolod a bójákat.
  • A motorozáshoz speciális izomzatra van szükség, ami csak a motorozástól alakul ki. Tudom, már kicsit későn szólok, de akinek van ideje, dolgozzon rá az alkar, a széles hátizom, bicepsz-tricepsz és a combközelítő izmaira. Nekem három napig volt ezeken a helyeken izomlázam.
  • És az utolsó: ha adódik lehetőség, minél több tréningen vegyünk részt, hiszen egy ilyen nap minden pénzt megér. A motoros rendőrök tudása elképesztő, az ember már abból sokat tanulhat, ha csak nézi, hogy motoroznak, és hallgatja a szakszerű magyarázatukat. (Legközelebb 2013. május 3-án a Nemzetközi Női Motoros Nap alkalmából a PMBB szervezésében lesz tréning motoros nőknek Szigetszentmiklóson. Részletek a fórumban.)

Itt van néhány rövid felvétel a gyakorlatokról a teljesség igénye nélkül:

Nagyon szépen köszönjük az oktatást és a hasznos napot az ORFK RSZKK minden oktatójának.

Még több kép a tréningről a galériában!

orfk obb trening csajoknak 2013 2

orfk obb trening csajoknak 2013 21orfk obb trening csajoknak 2013 4orfk obb trening csajoknak 2013 60orfk obb trening csajoknak 2013 67orfk obb trening csajoknak 2013 71

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük