CsajokKiemeltNői motoros nap

Szent Flórián, Darth Vader és a Motoros Csajok: 6. Nemzetközi Női Motoros Nap

6. Nemzetközi Női Motoros Nap a Hősök TerénRendkívüli meglepetésekben sem volt hiány a 6. Nemzetközi Női Motoros Nap pontosan megszervezett programjában. A hangulat pedig ismét a tetőfokára hágott.

Idén már harmadik alkalommal vártuk a motoros nőket szervezettt programokkal a nemzetközi Női Motoros Nap alkalmából. A szervezésben és a programok lebonyolításában ismét nagy segítségünkre volt a Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság.

Május 4-én reggel Vácon kezdtük a napot a József Attila sétány Duna parti aszfaltozott parkolójában, amelyet előző nap a helyi tűzoltóság tisztított le nekünk. Itt töltöttünk el jó pár órát, reggel 9-től délután 3-ig a pesti-megyei motoros rendőrökkel, akik ezúttal egy hölggyel, Bíró Melinda főtörzsőrmesterrel kiegészülve segítettek a résztvevőknek végrehajtani a motoros tudásukat fejlesztő gyakorlatokat.

Mivel május 4. egyúttal Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja is, ugyanezen a helyszínen tartották a városi tűzoltók is a megemlékezésüket. A lányok reggeli bemelegítése közben érkeztek sorban a tűzoltók a helyszínre. Mikor épp féloldalra átülve mentek a motorokon a résztvevők körbe-körbe, az egyik újonnan érkező lánglovag megjegyezte, hogy na, látszik, hogy ezt a feladatot a nők nem tudják megcsinálni. Kollégája világosította fel: “Nem látod, hogy ez mind lány?”.

Még több kép a galériában

Három tűzoltó autó, köztük egy darus kocsi biztosította a látványos hátteret a gyakorláshoz a nap folyamán, az amúgy is gyönyörű helyszínen. Pihenésképpen a hölgyek is felmehettek a daruval 35 méter magasságba, ahonnan már egészen jó a kilátás a városra.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

6 noi motoros nap 2012 vezetestechnika 52

Az ebédszünetben locsolókocsiknak is jutott szerep, hiszen a tűzoltók egy baleset szimulálásaként egy autót gyújtottak fel, majd villámgyorsan el is oltották, ezzel is bizonyítva rátermettségüket. Természetesen ennél a bemutatónál is garantált volt a siker.

Az ügyességi verseny helyezettjei

  1. Kapusi Csilla (Csincsu)
  2. Szauberer Nikoletta
  3. Tóth Szilvia

A napsütötte aszfalton órákig tartó gyakorlást egy háziverseny zárta, ahol az addig csetlő-botló hölgyek nagyon összekapták magukat, és végül igen szoros eredménnyel alakult ki a végső sorrend. A verseny után a motoros rendőrök felsorakoztatták a kis csapatot, és együtt, motoros biztosítással gurultak át a délutáni esemény helyszínére, az Andretti pizzériához.

6 noi motoros nap 2012 vezetestechnika 147

Az Andrettinél már három órától kezdtek gyülekezni a felvonulásra érkezők, és akinek volt kedve, segíthetett a kétszáz darab ciklámen színű lufi fújásában (és szívásában). A héliumnak kétség kívül nagy sikere volt, hatalmas hahotázás közben a munka is sokkal gyorsabban ment.

Fél óra múlva befutott a Váci különítmény, és akkor már egészen megtelt a pizzéria előtti utca. Megkezdődött a résztvevők regisztrációja, és támogatóinknak köszönhetően mindenki kapott egy ajándékcsomagot a Daylong, a Helia-D, a Wild West Store, és a Fokt Motor meglepetéseivel, egy lufit, valamint egy fagyi-utalványt, amit ott helyben fogyaszthattunk el. A várakozás közben a CLB Független Biztosítási alkusz motorszimulátorát is kipróbálhatta, aki a délelőtt még nem fáradt el eléggé.

Fél hatkor már mindenki nagyon várta a fő attrakciót, a felvonulást, de előtte még kisorsoltunk egy hétvégét a Rider Beachre. Időközben megérkezett a Magyar Mentőmotor Alapítvány képviseletében Porpáczy Richárd, akinek ünnepélyesen átadtunk egy emléktáblát a 2012-es Jótékonysági Motoros Naptár eladásából összegyűlt összeg helyett (a csaknem 600 000 Ft-ot ugyanis hivatalosan, átutalással kapják majd meg).

6 noi motoros nap 2012 vezetestechnika 65

Kicsivel hat óra után indult meg a közel nyolcvan motoros nőből és rengeteg rózsaszín léggömbből álló, látványos menet a Váci úton a belváros irányába. Az immár a BRFK motoros rendőreivel és a Pajzs Kft. munkatársaival kiegészült biztosítás ismét profi és nagyon tanulságos volt. Bár a péntek délután munkából hazafelé igyekvő autósok nem biztos, hogy örültek, az útvonalunkat zavartalanul tettük meg a gyalogosok láthatóan nagy örömére.

A Hősök terére érkezve a délelőtti riogatások ellenére sajnos nem találkoztunk Bruce Willis-szel, ellenben rengeteg japán turistába futottunk bele. Lelkes fényképezőgép csattogtatások közepette készült el a csoportkép a mentőmotorral, majd a motor szirénájának hangjára, egyszerre engedtük el a léggömböket a balesetben megsérült motorosok emlékére.

Még fel sem ocsúdtunk a katartikus élményből, mikor csoportunkkal szemben megjelent Darth Vader, Predator és még számtalan szereplő a Star Warsból. Nem nagyon akartunk hinni a szemünknek, és egy ideig nem lehetett tudni, hogy ki van jobban meglepődve. Ennek örömére számtalan közös kép, majd közös csoportkép is készült.

6 noi motoros nap 2012 felvonulas 170 6 noi motoros nap 2012 felvonulas 162 6 noi motoros nap 2012 felvonulas 20 6 noi motoros nap 2012 felvonulas 171 6 noi motoros nap 2012 felvonulas 165 6 noi motoros nap 2012 felvonulas 110 6 noi motoros nap 2012 felvonulas 141 6 noi motoros nap 2012 felvonulas 207 6 noi motoros nap 2012 felvonulas 158 6 noi motoros nap 2012 vezetestechnika 77 6 noi motoros nap 2012 felvonulas 168 6 noi motoros nap 2012 felvonulas 200 6 noi motoros nap 2012 vezetestechnika 65 6 noi motoros nap 2012 vezetestechnika 52 6 noi motoros nap 2012 felvonulas 74 6 noi motoros nap 2012 felvonulas 180 6 noi motoros nap 2012 vezetestechnika 102 6 noi motoros nap 2012 felvonulas 103 6 noi motoros nap 2012 felvonulas 154 6 noi motoros nap 2012 vezetestechnika 72 6 noi motoros nap 2012 vezetestechnika 129 6 noi motoros nap 2012 vezetestechnika 147 6 noi motoros nap 2012 vezetestechnika 7

Az egyik Star Wars rajongótólkésőbb mert tudtuk, hogy “A nemzetközi Star Wars Napot egy szörnyen fárasztó szóvicc miatt ünneplik épp május 4-én. „Az erő legyen veled” örökbecsű mondat ugyanis angolul úgy hangzik: „May the Force be with you”. A „may the force” kifejezés pedig kiejtésileg kísértetiesen hasonlít a „may the fourth”-ra, ami pedig magyarul annyit tesz: május 4.

Sajnos jövőre sem Dart Vaderrel, sem Szent Flóriánnal nem ünnepelhetünk együtt, és azt is reméljük, hogy az Anyák napját és a ballagást is más napra teszik majd az iskolák, hogy 2013 május 3-án még több motoros nő vehessen részt a 7. Nemzetközi Női Motoros Napon.

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük