fbpx

Csajokamotoron.hu Motoros Magazin

Motoros nők hírportálja

Szent Flórián, Darth Vader és a Motoros Csajok: 6. Nemzetközi Női Motoros Nap

6. Nemzetközi Női Motoros Nap a Hősök TerénRendkívüli meglepetésekben sem volt hiány a 6. Nemzetközi Női Motoros Nap pontosan megszervezett programjában. A hangulat pedig ismét a tetőfokára hágott.

Idén már harmadik alkalommal vártuk a motoros nőket szervezettt programokkal a nemzetközi Női Motoros Nap alkalmából. A szervezésben és a programok lebonyolításában ismét nagy segítségünkre volt a Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság.

Május 4-én reggel Vácon kezdtük a napot a József Attila sétány Duna parti aszfaltozott parkolójában, amelyet előző nap a helyi tűzoltóság tisztított le nekünk. Itt töltöttünk el jó pár órát, reggel 9-től délután 3-ig a pesti-megyei motoros rendőrökkel, akik ezúttal egy hölggyel, Bíró Melinda főtörzsőrmesterrel kiegészülve segítettek a résztvevőknek végrehajtani a motoros tudásukat fejlesztő gyakorlatokat.

Mivel május 4. egyúttal Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja is, ugyanezen a helyszínen tartották a városi tűzoltók is a megemlékezésüket. A lányok reggeli bemelegítése közben érkeztek sorban a tűzoltók a helyszínre. Mikor épp féloldalra átülve mentek a motorokon a résztvevők körbe-körbe, az egyik újonnan érkező lánglovag megjegyezte, hogy na, látszik, hogy ezt a feladatot a nők nem tudják megcsinálni. Kollégája világosította fel: “Nem látod, hogy ez mind lány?”.

Még több kép a galériában

Három tűzoltó autó, köztük egy darus kocsi biztosította a látványos hátteret a gyakorláshoz a nap folyamán, az amúgy is gyönyörű helyszínen. Pihenésképpen a hölgyek is felmehettek a daruval 35 méter magasságba, ahonnan már egészen jó a kilátás a városra.

6 noi motoros nap 2012 vezetestechnika 52

Az ebédszünetben locsolókocsiknak is jutott szerep, hiszen a tűzoltók egy baleset szimulálásaként egy autót gyújtottak fel, majd villámgyorsan el is oltották, ezzel is bizonyítva rátermettségüket. Természetesen ennél a bemutatónál is garantált volt a siker.

Az ügyességi verseny helyezettjei

  1. Kapusi Csilla (Csincsu)
  2. Szauberer Nikoletta
  3. Tóth Szilvia

A napsütötte aszfalton órákig tartó gyakorlást egy háziverseny zárta, ahol az addig csetlő-botló hölgyek nagyon összekapták magukat, és végül igen szoros eredménnyel alakult ki a végső sorrend. A verseny után a motoros rendőrök felsorakoztatták a kis csapatot, és együtt, motoros biztosítással gurultak át a délutáni esemény helyszínére, az Andretti pizzériához.

 

A cikknek nincs vége, lapozz tovább!

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x