fbpx

ORFK RSZKK Vezetéstechnikai Tréning Csajoknak

ORFK RSZKK Vezetéstechnikai tréning motoros csajoknakNem is lehetett volna jobban időzíteni ezt a tréninget: csak pár hete tört ki a tavasz, épp most volt a legnagyobb szükségünk a bemelegítő, rutinvisszahozó gyakorlásra.

Még a tavalyi Női Motoros Nap alkalmából a Pest-Megyei Baleset-megelőzési Bizottság által szervezett vezetéstechnikai tréningen ajánlotta fel Fiedor Ferenc, az ORFK RSZKK (Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Kiképző Központja) motoros oktatója, hogy ebben az évben szerveznének nekünk egy tréninget a saját pályájukon – ingyen. Bár már alig bíztunk benne, hogy elmúlik egyszer a tél, végül április 19-én gyönyörű, meleg, tavaszi időben gyakorlatozhattunk.

A harminc főben maximalizált létszám már hónapokkal a kitűzött dátum előtt betelt, és ahogy lemondta valaki, azonnal került a helyére más. Szerencsére egyre több motoros van tisztában azzal, hogy szezon elején milyen fontos ismét visszarázódni, újra rutint szerezni a motoron. Ez nincs másképp a nőkkel sem.

Szerencsére nem én voltam az egyetlen, aki a szülés utáni hosszú kihagyást követően most ült először ismét motorra. Nekünk talán még nagyobb szükségünk volt a gyakorlásra. A jó hír az, hogy úgy tűnik, a motorozás is olyan, mint a kerékpározás: nem lehet elfelejteni, még akkor sem, ha először úgy tűnt, mintha valaki duplájára fújta volna fel a motoromat. Ahogy egyik kedvenc oktatónk, Horváth Miklós mondta: “Nem kell megijedni, ez ugyanaz a motor, ami másfél évvel ezelőtt volt, ugyanúgy meg tudom csinálni a gyakorlatokat.” Majd akkor hiszem, mikor látom – gondoltam.

A reggel kilenctől délután háromig tartó hat óra nagyon gyorsan elszaladt a 2000 négyzetméteres nagytétényi pályán. Valójában a résztvevők már sokkal hamarabb kipukkantak. A nagy meleg és a folyamatos fizikai igénybevétel hamar kifárasztott mindenkit, így jól esett a bográcsban főtt paprikás-krumpli levezetésnek. Nemcsak hogy mindenkinek jutott, de még az őröknek is jó sok megmaradt.

Hogy milyen tapasztalatokkal lettem ismét gazdagabb?

  • Nem győzöm a fejembe verni (az oktatók is folyamatosan ezt sulykolják): oda mész, ahova nézel! Ha elbambulsz, tuti letarolod a bójákat.
  • A motorozáshoz speciális izomzatra van szükség, ami csak a motorozástól alakul ki. Tudom, már kicsit későn szólok, de akinek van ideje, dolgozzon rá az alkar, a széles hátizom, bicepsz-tricepsz és a combközelítő izmaira. Nekem három napig volt ezeken a helyeken izomlázam.
  • És az utolsó: ha adódik lehetőség, minél több tréningen vegyünk részt, hiszen egy ilyen nap minden pénzt megér. A motoros rendőrök tudása elképesztő, az ember már abból sokat tanulhat, ha csak nézi, hogy motoroznak, és hallgatja a szakszerű magyarázatukat. (Legközelebb 2013. május 3-án a Nemzetközi Női Motoros Nap alkalmából a PMBB szervezésében lesz tréning motoros nőknek Szigetszentmiklóson. Részletek a fórumban.)

Itt van néhány rövid felvétel a gyakorlatokról a teljesség igénye nélkül:

Nagyon szépen köszönjük az oktatást és a hasznos napot az ORFK RSZKK minden oktatójának.

Még több kép a tréningről a galériában!

orfk obb trening csajoknak 2013 2

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 szavazás
A cikk értékelése
Feliratkozás
Értesítés
guest
0 hozzászólás
Inline visszajelzések
Összes hozzászólás
0
Kíváncsiak vagyunk a véleményedre. Szólj hozzá!x
()
x