fbpx

Nina dupla dobogója

ninadupladobogojaA német gyorsasági motorversenyző, Nina Prinz idén Katarban kétszer is a dobogóra állhatott.

A Team Suzuki színeiben versenyző Prinz az első futamban a második helyig szárnyalt a GSXR-1000 nyergében. Az első helyet ekkor csapattársa, Alex Cudlin szerezte meg.

A második futam során az első helyet ismét Cudlin érdemelte ki, majd másodiknak a quatari illetőségű Mashel Al Naimi ért célba. A két pasi mellé pedig ismét a dobogóra állhatott a német versenyzőnő is.

„Az első futam egyszerűen fantasztikus volt. Sikerült jól elkapnom a rajtot és végig Alex mögött tudtam maradni. Nasser a második körben megpróbált megelőzni, de elszámolta magát, így szerencsére nem sikerült a terve. Az ötödik körben Mashel ugyan megelőzött, de hamar sikerült tőle visszaszereznem a második helyet, és ez szerencsére így is maradt a futam végéig. Az utolsó két kör meglehetősen nehéz volt, de így sem lehet okom panaszra, hiszen nagyon jól teljesítettem “ – nyilatkozta Nina az első futamról.

„A második futam első köre kifejezetten nehéz volt. A futam elején nagyon óvatos voltam és Nasser is feltartott, ráadásul megelőzni sem volt könnyű. Kicsit elvesztem ezen a futamon, nem igazán tudtam megtalálni a saját ritmusomat. Mindemellett nagyon hálás vagyok a QMMF-nek, hogy mindezt létrehozta a számunkra.” – tette hozzá.

1.futam:
1. Alex Cudlin (AUS/ Suzuki)
2. Nina Prinz (D/ Suzuki)
3. Mashel Al Naimi (Q/ Honda)
4. Nasser Al Malki (Q/ BMW)
5. Saeed Ibrahim Al Sulaiti (Q/ BMW)

2. futam:
1. Mashel Al Naimi (Q/ Honda)
2. Alex Cudlin (AUS/ Suzuki)
3. Nina Prinz (D/ Suzuki)
4. Nasser Al Malki (Q/ BMW)
5. Saeed Ibrahim Al Sulaiti (Q/ BMW)

A bajnokság állása 7 verseny után:
1. Alex Cudlin 149 pont,
2. Mashel Al Naimi 116,pont
3. Nina Prinz 96 pont
4. Saeed Ibrahim Al Sulaiti 82 pont
5. Nasser Al Malki 65 pont

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x