EseményekKiemeltMotorverseny

Ismét jeleskedtek a csajok a vezetéstechnikai versenyen: Budapest Extreme Day 2024

Idén másodszor került megrendezésre a Motor Road Tech szervezésében a budapesti Nagybani piacon a Budapest Extreme Day. Ez egy egész napos rendezvény, ahol a balesetmegelőzés áll a középpontban, de az adrenalin sem marad el.

Az egész napos motoros és családi programokat idén is Hadnagy Józsi konferálta fel, a Triumph Moto Challenge elnevezésű motoros vezetéstechnikai versenyen pedig Rákóczi Feri volt a konferanszié.

Ahogy a verseny neve is elárulja, idén a Triumph volt a program támogatója, a versenyzők ugyanazzal a Triumph Trident-tel hajtották végre a trükkös feladatokat.

Tavaly és idén is volt férfi és női kategória a versenyen. A női kategóriában összesen 5 induló volt idén, közülük ketten, Bandur Benita és Fenyvesi Judit motoros rendőrök.

Az 1-2 perc hosszúságú pályát vezetéstechnikai oktatók (akik szintén motoros rendőrök) állították össze. A szabályok és hibázási lehetőségek ismertetése után minden induló besétálta a pályát, majd egy sisakból húzták ki a neveket, hogy milyen sorrendben indulnak. A Triumph Tridenttel mindössze pár perc ismerkedésre volt lehetőségük a versenyzőknek, illetve a versenyen két mért kört ment mindenki és a jobbat vették figyelembe. 

Figyelemre méltó, hogy a civil versenyzők közül Kata ugyan egy figyelmetlenségből adódó hiba miatt az egyébként nagyon jó 2. körét kicsit elrontotta, de még így is sikerült megelőznie az egyénként nagyon rutinos Benitát, így ő került a dobogó második fokára. Az első helyen Fenyvesi Judit, a harmadik helyen Bandur Benita végzett.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book
Budapest Extrém Day 2024

Fenyvesi Judit üzeni mindazoknak a motoros nőknek, akikben már felmerült, hogy megpróbálnák magukat egy ilyen versenyen, hogy ő is a 0-ról kezdte a motorozást minden tudás nélkül. Az előnye annyi, hogy sokat tudott motorozni a munkában és fogékony volt rá, hogy sikerüljön a képzés. Saját motorja talán egy évig volt.

Nagyon örüle, ha ezzel a versennyel nem elijesztenék a csajokat, hanem tudnának segíteni akár jó tanáccsal, vagy néhány olyan tudnivalóval, ami fejben dől el. És hozzátette azt is, hogy jövőre nem fog indulni ezen a versenyen, hogy az se tartsa vissza azokat, akik szívesenpróbára tennék magukat. 

Hozzátette még, hogy nagyon gratulál mind a három nevezőnek, akik vették a bátorságot, hogy pályára lépjenek egy ilyen nehéz versenyen.

Találkozunk jövőre a Budapest Extreme Day-en!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük