fbpx

Nem sikerült a rekorddöntés az angliai női motoros találkozón

noi motoros talalkozo 2018 2A Világ Legnagyobb Női Motoros Találkozója néven hirdették meg azt az angliai találkozót, ahol a rossz időjárás miatt idén mindössze 443 motoros nő jelent meg!

Viharos eső, hatalmas széllökések és árvízi figyelmeztetések voltak érvényben 2018. július 29-én az Egyesült Királyságban, így a világ legnagyobb női motoros találkozójának sajnos nem olyan volt a kimenetele, amire a szervezők számítottak. Hogy az angol motoros csajok szokva vannak a csapadékos időjáráshoz, azt azért jól bizonyítja, hogy így is 433 bátor amazon gyűlt össze a whitchurch-i Lynn’s Raven Cafe-ban.

Az Egyesült Királyság minden részéről ékeztek motoros nők a Lynn Mills által vezetett kávézóba Skóciától Cornwallig, de sajnos így sem volt elég a létszám ahhoz, hogy a tavalyi 1132 fős rekordot megdöntsék. Sebaj, a szervezők reményei szerint 2019-ben az időjárás is kegyes lesz, és újra mindenki eljön, aki szeretett volna, sőt még annál is többen.

Az eseményen való részvétel teljesen ingyenes volt, azonban a résztvevők két szervezet számára is adományozhattak a helyszínen, így végül 2,458 £-ot (kb. 890 000 Ft) sikerült elosztani a két jótékonysági alapítvány, a shropshire-i és a staffordshire-i Blood Bikers és a BBRF (British Bikers Relief Fund) között.

A világ legnagyobb női motoros találkozója Nimi Patel and Sherrie Woolf fejéből pattant ki még 2015-ben. A céljuk az volt, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy egyre nő a motorkerékpáron közlekedő nők száma, ezért szükség van a speciálisan számukra kifejlesztett motorkerékpárokra és motoros felszerelésekre.

noi motoros talalkozo 2018 1Csak az egyesült Királyságban tavaly 33%-kal nőtt a motoros jogosítványt letevő nők száma a 2013/2014-es szezonhoz képest, és már a motorkerékpár gyártók is felfigyeltek az új igényekre: egyre több gyártó kínálja kulcsfontosságú modelljeit alacsonyabb ülésmagassággal.

Az angliai statisztikák szerint a motorvezetői engedéllyel rendelkező nők legnagyobb csoportja 51 évesnél idősebb, a legfrissebb statisztikák szerint 11.810 közülük teljes engedélyt kapott A1, A2 vagy A osztályú motorkerékpárokra.

 

A “britt kutatók” azt is feltárták, hogy a 41 és 53 év közötti nők a férfiakkal összehasonlítva magasabb arányban vannak azok között, akik letették az elméleti tesztet. A 2016/17-es statisztikák szerint az összes vizsgázó 9%-a volt nő, de ha csak a 41- 53 éveseket nézzük, ez az arány 16%-ra emelkedett.

 

A világ más tájain is pályáztak már a világ legnagyobb női motoros találkozójának rangos címére, de eddig nem jártak sikerrel. A legtöbb regisztrált motoros nő eddig Ausztráliában 1002 motoros nő volt egy találkozón 2017-ben. Az angliai szervezők azt remélik, hogy az amerikaiak vagy az ausztrálok nem fognak bekavarni, és nem tudnak összehozni 1133 főt jövő nyárig. 

Mi vajon össze tudnánk hozni ennyi motoros nőt egy helyre? 

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x