HírekKultúraMotoros zene

Megjelent a Nemcsak Berry negyedik nagylemeze

nemcsak berry zenekarAmikor a Nemcsak Berry-re gondol az ember, szinte érzi a motoros találkozók nyártól, benzingőztől, sült kolbásztól illatos levegőjét; hallja a jó, hideg sört kortyolgató, régi időkről anekdotázó barátok szavainak morajlását… Szebbnél szebb lányok táncolnak a színpadon, s a Berry csak zenél és zenél…

A fenti idézet a Nemcsak Berry honlapján olvaható, és valószínűleg egy rajongó szájából hangzott el. De milyen igaza van. Amikor beraktam az új lemezt, egyből táncolni támadt kedvem.

Azt, hogy a 2000-ben alakult zenekar a motorosok között stabilan megvetette a lábát, előre vetítette, hogy első lemezük bemutatója 2002-ben a Devils Börzén volt. Persze az együttes több szálon is kötődik a motorosokhoz, hiszen tagjai maguk is motoroznak. A jó motoros barátságokból pedig hangulatos rockbulik alakulnak a zenekar muzsikájával aláfestve. Alig lehet elképzelni jó motoros bulit a Nemcsak Berry nélkül. 

A második lemez 2005-ben még szintén country és rock feldolgozásokat tartalmazott, de a 2007-ben megjelent Southern Rock című lemez már megmutatta a zenekor saját stílusát. A legendás southernrock banda, a Lynyrd Skynyrd és a ZZ Top feldolgozások mellett már saját számok is hallhatóak a lemezen, amelyek szintén a déli rock stílusában íródtak. 

A három nagylemez után kis szünet következett, ami a lemezkiadást illeti. Persze a zenekar közben sem pihent, továbbra is sorban teljesítették a meghívásokat, és nyomták a szuper bulikat.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Idén, 2016-ban jött el az alkalom, hogy a korábbi, elsősorban feldolgozásokból álló zenei hanghordozóik után végre egy kizárólag saját számokból álló, Southern Rock stílusú albumot dobjanak piacra Beledőlünk a Rockba címmel. Azt elmondhatjuk, hogy ez a zene nem a mai huszonévesek zenéje, a tagok is megérettek a komolyabb zenei stílusra. Papp Tibi hangja pedig tökéletesen illik az új számokhoz.

Manapság már nem igaz az a tétel, hogy nemcsak Chuck Berry számokat játszanak, ezen a lemezen csak Nemcsak Berry dalok hallhatóak.

A lemez a zenekar saját kiadásában jelent meg, és mostantól a webáruházunkban is megvásárolható. KATTINTS IDE A VÁSÁRLÁSHOZ!

 

nemcsak berry zenekar 2

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük