fbpx

Megjelent a Nemcsak Berry negyedik nagylemeze

nemcsak berry zenekarAmikor a Nemcsak Berry-re gondol az ember, szinte érzi a motoros találkozók nyártól, benzingőztől, sült kolbásztól illatos levegőjét; hallja a jó, hideg sört kortyolgató, régi időkről anekdotázó barátok szavainak morajlását… Szebbnél szebb lányok táncolnak a színpadon, s a Berry csak zenél és zenél…

A fenti idézet a Nemcsak Berry honlapján olvaható, és valószínűleg egy rajongó szájából hangzott el. De milyen igaza van. Amikor beraktam az új lemezt, egyből táncolni támadt kedvem.

Azt, hogy a 2000-ben alakult zenekar a motorosok között stabilan megvetette a lábát, előre vetítette, hogy első lemezük bemutatója 2002-ben a Devils Börzén volt. Persze az együttes több szálon is kötődik a motorosokhoz, hiszen tagjai maguk is motoroznak. A jó motoros barátságokból pedig hangulatos rockbulik alakulnak a zenekar muzsikájával aláfestve. Alig lehet elképzelni jó motoros bulit a Nemcsak Berry nélkül.  {loadposition cikkreklam}

A második lemez 2005-ben még szintén country és rock feldolgozásokat tartalmazott, de a 2007-ben megjelent Southern Rock című lemez már megmutatta a zenekor saját stílusát. A legendás southernrock banda, a Lynyrd Skynyrd és a ZZ Top feldolgozások mellett már saját számok is hallhatóak a lemezen, amelyek szintén a déli rock stílusában íródtak. 

A három nagylemez után kis szünet következett, ami a lemezkiadást illeti. Persze a zenekar közben sem pihent, továbbra is sorban teljesítették a meghívásokat, és nyomták a szuper bulikat.

Idén, 2016-ban jött el az alkalom, hogy a korábbi, elsősorban feldolgozásokból álló zenei hanghordozóik után végre egy kizárólag saját számokból álló, Southern Rock stílusú albumot dobjanak piacra Beledőlünk a Rockba címmel. Azt elmondhatjuk, hogy ez a zene nem a mai huszonévesek zenéje, a tagok is megérettek a komolyabb zenei stílusra. Papp Tibi hangja pedig tökéletesen illik az új számokhoz.

Manapság már nem igaz az a tétel, hogy nemcsak Chuck Berry számokat játszanak, ezen a lemezen csak Nemcsak Berry dalok hallhatóak.

A lemez a zenekar saját kiadásában jelent meg, és mostantól a webáruházunkban is megvásárolható. KATTINTS IDE A VÁSÁRLÁSHOZ!

 

nemcsak berry zenekar 2

NaNa

Motoros újságírói pályafutását 1995-ben kezdte gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgázott a JATE Budapest Média Intézetében Kommunikáció és PR szakon, diplomamunkáját a Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök címmel írta. 2006-ban alapította meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook Hozzászólások