HírekKultúraMotoros zene

Lana Del Rey motoros utazása

lana del rey-ride1A sok ellentmondást keltő amerikai énekesnő, Lana Del Rey, a motoros életérzést hívja elő Ride című számában, és a kis film-szerű változatban, hosszú monológban tudatja a világgal élettapasztalatát.

Legalábbis elvileg – ahogyan a rossz nyelvek mondanák. Sok pletyka kering Lana-ról, ahogyan az lenni szokott a hozzá hasonló előadókkal.

Azt hiszem, először essünk túl a „fekete levesen”, mielőtt belemerülnénk a hölgy megismerésébe…

Tehát, nevezetesen, az énekesnői image-t a milliomos papa jogászai és marketingesei kreálták, szóval „meg van csinálva” Lana Del Rey. Ebből következne, hogy a dalait sem ő írja; nem igaz, hogy egy lakókocsiparkban tengette sokáig nincstelenül az életét…

És szőhetnénk tovább, végeláthatatlanul a vele kapcsolatos dolgokat. Egy biztos, van kisugárzása a leányzónak, és ha kitalálták, ha nem, jól áll neki ez az ’50-es ’60-as évek filmes világát idéző stílus, ami jellemzi.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A már említett Ride című számában arról énekel, hogy mennyire őrült és szabad, s az út során szerzett barátok, emlékek jelentik számára az Életet.

Szeretem ennek a dalnak a hangzásvilágát, valahogyan tényleg nosztalgiázásra készteti az embert, és arra, hogy átgondolja a saját életét.

Pontosan egy ilyen napon írom ezt a cikket, amikor múltba visszarévedős óráim vannak.

Hallgatom a Ride-ot, hogy ráhangolódjak az írásra, de közben egy régi motoros találkozó fotóit nézem, és visszagondolok az akkori önmagamra. Az emberekre, akiket az utamba rakott a sors és mosolygok magamban…

Szóval, nálam mindig betalál ez a szám, ezért is ennek apropóján írtam Lana-ról. Imádom azt is, amikor a klip elején, a „semmi közepén” hintázik – jól kitalált jelenet.

A Ride című kislemez dalt 2012. szeptember 13-án adták ki a Born To Die – The Paradise Edition című album beharangozásaként. Ez a lemez egyébként a korábban megjelent Born To Die bővített újrakiadása.

A Ride klipjét Lana, Anthony Mandler video- és videoklip készítővel hozta össze.

Tudni való az énekesnőről, hogy előszeretettel kreálja videoklipjeit saját videofelvételeiből, régi filmek jeleneteiből – és itt jön a feladat a mögötte álló jogászgárdának, hogy a megfelelő szerzői jogi feltételeket biztosítsa Lana „játszadozásaihoz”.

Az énekes-dalszövegíró első lemeze még saját neve alatt – Lizzy Grant – látott napvilágot 2008-ban. Igen, a „Lana Del Rey” egy hangzatos felvett művésznév.

Elizabeth Grant, 1986. június 21-én született New Yorkban, a milliomos internetes domain-befektető, Rob Grant lányaként. 11 éves korától templomi kórusban énekelt, és az írás is elég korán meghatározó volt a kis Lizzy életében, valamint nagyon érdekelték a filmek.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük