HírekKultúraMotoros zene

W.A.S.P. – őrült heavy metal

waspA motoros rock banda a ’80-as évek elejétől sokkolja hálás közönségét a horrort idéző image-ével, és színpadi produkcióival.

Őszintén bevallom, hogy amikor először hallottam az együttesről, elsiklottam felettük. Majd, egy unalmas pillanatomban, eszembe jutottak, és a youtube-on elkezdtem szemezgetni a zenéik közül. Ekkor találtam rá a Forever Free című számra, mely igazi szerelmes motoros nóta, szóval rögtön megfogta a női lelkemet. Ez a zene vetekszik a Bon Jovi Always című dalával, tehát nálam ez nagy szó!

Na, de az elfogultságot félretéve, az őrületek, melyeket a frontember, és egyben alapító, Blackie Lawless művel, szintén szíven találtak. A horrorisztikus klipek, melyek így 2011-ben nagyon édesek, méltán idézik a zenekar fénykorát, amikor az Alice Cooper-hez hasonló formációk arattak.

A W.A.S.P. 1982-ben alakult Los Angelesben. Számos tagcserén átment már a banda. A jelenlegi felállásban Blackie Lawless énekel és ritmusgitározik, Doug Blair szólógitáron játszik, Mike Duda a basszusgitáros és Mike Dupke dobol.

Az együttes neve, saját bevallásuk szerint a „We Are So Perfect” („Mi nagyon tökéletesek vagyunk”) szavakból összerakott mozaikszó. Az biztos, hogy egóban nincs náluk hiány…

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az első albumuk 1984-ben jelent meg, melyről átütő sikert aratott az I Wanna Be Somebody című nóta – a mai napig megállja a helyét, mert a dallamossága miatt a Sátán is táncot jár a Pokolban. De a Love Machine című dal szintén sokak kedvencévé vált.

Nagyon termékenyek voltak a srácok, mert már 1985-ben új albummal jelentkeztek, a The Last Command-al. Erről érdemes meghallgatni a Wild Child és a Blind In Texas című zenéket. Na, de a klipek sem utolsók, főleg a Wild Child, ahol Blackie bemotorozik a képbe. Eredetileg Vince Neil (Mötley Crüe) számára íródott a nóta, csak nem volt olyan hangterjedelme, hogy el tudta volna énekelni, ezért Blackie megtartotta magának.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük