fbpx
Hírek

Lesz 2017-ben Csajok a motoron jótékonysági motoros naptár?

jotekonysagi naptar 2018Idén augusztus közepén merült fel a gondolat, hogy lesz-e, legyen-e 2017-ben jótékonysági motoros naptár a Csajok a motoron tagjaival.

A Csajok a motoron első jótékonysági motoros naptára még 2010-ben készült. Az eredetileg saját célra, családi felhasználásra gondoltunk. A valódi motoros nőket a saját motorkerékpárjaikon ábrázoló naptár költségeit maguk a résztvevő modellek dobták össze, a technikai hátteret, a fotózást és a nyomdai előkészítést pedig Mina vállalta magára. A naptár persze nem sokáig maradt öncélú, hiszen nem nehéz olyan embereket találni, akiknek szükségük van a segítségre. Így történt, hogy a 2011-es naptár bevételét egy árvízkárosult családnak adtuk át, sőt később még ruhaadománnyal is segítettük Onga rászuruló családjait.

A második naptár 2011-ben készült, már sokkal jobban átgondolva, bár kicsit késve, október közepén kezdtünk bele az előkészületekbe. A jó cél mellé sikerült egy bőkezű támogatót találni, így a költségek már nem közvetlenül ránk hárultak, hanem a nagyját a Honda Hungary finanszírozta, és ők adták a motorok többségét is. A fórum tagjai is egyetértettek abban, hogy a Magyar Mentőmotoros Alapítvány egy olyan szervezet, amelynek motorosként muszáj segítenünk.

A harmadik naptár 2012-ben, 2013-ra készült. A Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítványra úgy esett a választás, hogy az első hölgy, aki az alapítvány által vakvezető kutyához jutott, maga is a motorok és a motorozás szerelmese. Adta magát a lehetőség, hogy a motorok és a motoros csajok mellett az alapítvány kutyái szerepeljenek a naptáron. A címlapon természetesen maga Bodoricsné Vincze Zsuzsanna szerepelt a kutyájával. Akkor a ruhákat a Harley-Davidson Budapest biztosította a fotózáshoz, és több támogató is részt vett a naptár elkészítésében.

2014-ben negyedik alkalommal veselkedtünk neki a naptárkészítésnek. Bevallom, egy kicsit későn, október végén vágtunk bele. Innentől ámokfutás volt a fotózás és az előkészítés, ami a résztvevők lelkesedésére is kihatott. Mivel egyik fórumtagunk maga is önkéntes tűzoltóként tevékenykedett, jó ötletnek tűnt a Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület támogatása. Az eladásra fordítható idő rövidsége miatt a naptár két éves beosztású lett, tehát 2015-ben és 2016-ban is használható. Ha netán még nem vetted volna meg, még segíthetsz az egyesületnek a naptár megvásárlásával. (Kattints a linkre a vásárláshoz!)

Idén augusztus közepén merült fel az ötlet, hogy 2017-re is kellene készíteni egy jótékonysági naptárat, azonban a tagok nagy része még a nyaralását töltötte, később talán az iskolakezdés miatt nem érződött a lelkesedés. Végül szeptember közepén az Andretti pizzériában volt egy összejövetel, ahol átbeszéltük a lehetőségeket és a helyzetet a megjelent motoros csajokkal.

Az a döntés született, hogy idén már nem vágunk bele, hiszen értelmetlen lenne megint kapkodni. Mivel mindenki szeretne igényes, szép munkát kiadni a kezéből, és olyan naptáron szerepelni modellként, amire méltán lehet büszke, a szervezést és a kivitelezést eltoltuk 2017-re. Így lesz idő a fotózásra (talán végre sikerül szabad téren fotózni a motorokat és a hölgyeket), és az előkészületekre, a támogatók megkeresésére is több idő jut majd. Arról nem beszélve, hogy ha időben elkészül a naptár, akkor több idő marad az eladásra is. Így a kiszemelt szervezetet, akiknek a bevételt juttatnánk el, szintén marad idő alapos megfontolás tárgyává tenni.

Ha tehát úgy érzed, hogy szeretnél részt venni a Csajok a motoron 2018-as jótékonysági motoros naptárának elkészítésében támogatóként, modellként, segítőként vagy bármilyen más formában, iratkozz fel erre a listára, hogy e-mailben is értesíthessünk, ha már konkrét fejlemények vannak.

{module Naptár 2018 gomb}

Várjuk az ötleteket a támogatandó szervezetre is a cikk alatti hozzászólásoknál.

 

0 0 votes
A cikk értékelése
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x