fbpx

Kitiltják a motorosokat a 24-es útról a Mátrából?

Mátra 24-es főút Parádsasvár

Eljutott hozzánk egy levél, ami arról tanúskodik, hogy a Mátrán áthaladó 24-es út lakói szeretnének megszabadulni a motorosoktól. Vajon sikerül majd nekik? És ha igen, mi hol fogunk közlekedni? A Gyöngyös és Eger között húzódó 24-es főút legszebb része Mátrafüred és Parásasvár között húzódik. A gyönyörű, erdei kanyarok a motorosok kedvelt útvonalai. A motoros szezonban – értsd amikor nincs jég, hó, zimankó – vagyis kb. március és november között sokan járnak ide motorral kirándulni, vagy csak motorozni egyet munka után (vagy helyett).

Az út mellett több kisebb település is fekszik, és azok lakói veszélyesnek és zavarónak tartják, a motorosok jelenlétét, ezért aláírásgyűjtésbe kezdtek. Az összegyűjtött aláíró íveket 2020. szeptember 9-én juttatták el a Heves Megyei Rendőr-főkapitánysághoz.

Parádsasvár aláírásgyűjtés

Parádsasvár, Parád és Bodony község lakosai azt szeretnék, ha a 24-es főút Galyatető-elágazás és Parádsasvár-elágazás közötti szakaszát lezárnák a motorosok elől minden év március 15. és november 30. között péntek délután 12 órától vasárnap este 10 óráig, valamint ünnep- és munkaszüneti napokon. Vagyis pont akkor, amikor a legtöbb motoros ráér motorozni.

Bár megértem, hogy az állandó motorzúgás zavarja a lakókat, a kívánság szürreálisnak tűnik. Mivel egy országos fontosságú főútról van szó, nem pedig egy magánútról, nem tudom, hogy lehetne a közlekedők felét kitiltani. Bár nem vagyok jogász, nekem nem tűnik megoldhatónak. Ráadásul így ezentúl a falu lakói se mehetnének el a Simsonnal pecázni hétvégén…

Csapó Zoltán Zsolt Motoros Érdekképviseleti Egyesület Parádsasvár aláírásgyűjtés levélSzerencsére van nekünk egy Csapó Zolink, a Motoros Érdekképviseleti Egyesület elnöke, aki máris felvette a kapcsolatot Parádsasvár polgármesterével, és hivatalos levélben kért tőle lehetőséget az álláspontok egyeztetésére.

Ha megtudok valamit a továbbiakról, arról is mindenképpen írni fogok.

 

 

Ajánlom másoknak is

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
1 Hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vidék
2020 szeptember 11. 20:07

Üdv! Szerény véleményem szerint van még pár ilyen út az országban, jómagam a 66-os utat és a 82-es út Csesznek környéki részét (különösen utóbbit) említeném, ezeket ismerem. Veszélyesek, ezért népszerűek. Sajnos motoros társaink egy része kb. fittyet hány a közlekedési szabályokra, maga és mások biztonságára. Ez érthető módon nem tetszik sokaknak. Többek között a biztonságosan közlekedni akaró motoros társainknak se, hiszen a száguldozók miatt vagyunk valamennyien egyöntetűen elítélve. Hányszor mondom én is a tanórákon (közlekedési ismereteket tanítok), hogy aki adrenalinra vágyik, vagy gyorsan akar hajtani, be lehet nevezni egy márkakupára és hajrá. Viszont ott van a másik oldal is. Amikor… Read more »

1
0
Would love your thoughts, please comment.x