fbpx
Impact-Site-Verification: -1707407557
EseményekHírekMotoros túra

Elindult az egész országot átszelő, nagyszabású Open Road Tour

Harley-Davidson Nightster 2022 leleplezés

Tegnap feldübörögtek a motorok Sopronban, hogy Győr érintésével végül a budapesti túranyitó rendezvényen csatlakozzanak az első Open Road Tour többi résztvevőjéhez a neszmélyi közben lévő Bázison.

Már délutántól nagy volt az izgalom a Harley-Davidson Budapest központjában, hiszen kiváló buli hangullattal jó koncertekkell, finom kajával és persze sörrel várták az ország nyugati feléből induló motorosokat. Mivel ez a túra idén debütál, mindenki árgus szemekkel figyelte a híreket, hogy mikor indulnak, hol tartanak és főleg, hogy mikor érkeznek az első fecskék.

A bázison este 6-tól kezdődtek a koncertek, amire nem sokkal előtte meg is érkeztek a motorosok is. A Mohai-Pulius-Lukás-Nagy Gitárpárbaj után rövid szünet következett, amikor a résztvevőknek bemutatták az új Nightster modellt.

Az új Nightster

A klasszikus Sportster örököseként, de már az EURO 5 kompatibilis, 975 köbcentiméteres Revolution Max motorblokkal szerelt gép jelenleg a legkisebb Harleyként került a palettára. Azonban nem csak ebben követi a Sportstert. A légszűrőház egyértelműen a híres ősre utal, ahogy a kis mogyorótank is a Sportster legendás tankjára hajaz.

Megritkítja idén a Harley a termékpalettáját: a Sportster és a Street 750 után megy a LiveWire is?

A Nightster elölre 19-es, hárta 16-os kerekeket kapott, és a Sporetsterhez hasonlóan jól láthatóan elhelyezett hátsó rugókkal szerelték fel. A Nightsternek nincs hagyományos értelemben vett váza, helyette a hajtáslányc szerepel teherrviselő elemként. Ezzel a megoldással és még számos más fejlesztéssel együt jeletős súlycsökkentést sikerült elérni: a motor mindössze 221 kg menetkész állapotban.

A Harley-Davidson hagyományaihoz híven a Nightstert is úgy tervezték meg, hogy ki-ki a saját személyiségére formálhassa azt. Már megjelenésekor számtalan kiegészítővel szerelheti fel, aki nem egy alap motorként szeretné kitolni a szalonból ezt az igazi, egyszemélyes városi huligánt.

Neked hogy tetszik? 
0
Neked hogy tetszik? x

A motorbemutató után tovább folytatódott a koncert. Ezúttal Ganxsta Zolee és Takács Vilko a Dos Diavolos nevű formációjukkal emelték a hangulatot. Habár én már ismertem és kedvelem ezt az albumot, úgy tűnt, hogy a közönség másra számított. Este 10 órakor fellőtték a pizsit, és a koncert után angolosan távoztunk.

Harley-Davidson Dos Diavolos koncert Budapest Bázis

Ma tovább folytatódik az Open Road Tour Egerbe, ahol este Road koncert lesz a Dobó téren, majd szombaton a Debrecen Drive-on lesz a túra utolsó állomása, ahová remélhetőleg alaposan felduzzadt létszámmal érkeznek meg a motorosok.

5 1 vote
A cikk értékelése

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x