fbpx

Úgy érzem, hogy szükségem volt erre: SER-Ring RideRight Csakcsajok

Ser-ring rideright csakcsajok kanyarképzés 2022

Jó látni, hogy a motoros csajok egyre igényesebbek a motoros tudásukra és keresik az újabb és újabb lehetőségeket annak javítására. Lehetőségből pedig mindig van elég. Lívia most kanyarképzésen járt.

Szembejött velem egy számomra új képzési lehetőség, Csakcsajok Kanyarról Kanyarra címen. Lecsekkoltam a honlapjukat. Az általam ismert tréningekhez képest más irányvonalat képviselnek, mint amit eddig tanultam bárhol máshol, ezért mindenképp ki akartam próbálni.

Ugorjunk is át gyorsan Seregélyesre a SER-Ring gokartpályára, ahol klímás konferenciateremben lepakoltunk és egy rendhagyóbb fejtágítás után két csapatra osztottak bennünket. Már itt is elhangzottak dolgok, amik eltértek a megszokottól, de a nap végére összeállt az egész.

Ki volt rakva 2 nagy kör és abban kezdtünk el körözni felváltva, ahol megtanultam egy új testtartást, első 1-2 órában „életidegen” volt, de hamar rákaptam az ízére.

A lényege a pályának az volt, hogy kicsit begyakoroljuk a mozdulatokat, mielőtt felvisznek minket a ringre, amire így utólag belegondolva igencsak szükség volt.

Ser-ring rideright csakcsajok kanyarképzés 2022

Második körben a fékezést gyakoroltuk, ahol nyomtak a fejemben egy nagy nagy DEL gombot és újra kellett tanulni fékezni, mintha csak az Internet Explorer lettem volna, lefagytam és nem bírt betölteni az adat. Nagyon hasznos lecke volt, mert itt azt tanultuk, hogy felejtsük el a hátsó féket, mint vészfék és tanuljunk meg elsővel rendesen.

Eddig nagyon szépen megtanultam az „5 ujjas szivacs” fékezés és hátsófék kombót, na most megtanultam, hogy másképp kellene, mert az a két csodálatos és naaaagy féktárcsa menti meg az életünket, szóval első fék kezelésére fel!

3 instruktorunk volt, mindenki személyreszabottan igyekezett segíteni.

Nincs vége, lapozz a folytatáshoz!

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x