Hírek

Motorosok! Bírjátok ki a seggeteken otthon!

kijarasi korlatozas matraA nagypénteki csodás motoros időt sok motoros társunk nem bírta ki az önkéntes karanténban. Az Agria TV Bt. Facebook posztja alapján a Mátra megtelt motorosokkal, de ezt a rendőrök sem hagyták szó nélkül.

A korábbi figyelmeztető cikkünket sokan nem vették komolyan vagy talán nem is olvasták. Még a saját Facebook csoportunkban is volt, aki azzal volt elfoglalva, hogy vajon mi a jogi háttere a bűntetéseknek, és nem akarta megérteni, hogy a valaki motorral megy kirándulni zsúfolt helyre, akkor épp úgy veszélyeztet másokat vagy éppen magát, mintha egy zsúfolt koncertteremben lenne.

Sajnos néhányan nehezen értik meg, hogy a vírust pont azok terjesztik, akik csak kivételesen mennek egy kicsit valahova, és szerintük ezzel nem okoznak bajt. És nem kell ahhoz baleset sem, amiből szintén túl sok van mostanában – kívűncsi leszek az idei statisztikákra, de nekem a hírek alapján úgy tűnik, hogy sokkal több a motoros baleset az utóbbi hetkben, mint ilyenkor szokásos.

Szóval ne kísértsük a sorsot és viselkedjünk fegyelmezetten! Nemcsak azért, mert már a rendőrség is elvesztette a türelmét, hanem mert mi, akik hetek óta ki sem megyünk a lakásból és sóvárogva nézzük a garázsban szomorkodó motorjainkat, szeretnénk, ha minél hamarabb túl lennénk ezen, hogy tudjunk még motorozni idén.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A tagjaink között mindenféle foglalkozású motoros csaj van. Ninoná Sóki Eszter ápolónő, egyébként egy egyedi építésű Harley-Davidson Sportstere van, amit imád, és alig várja ő is, hogy elővehesse végre. De ha pl. nem lenne állandóan beosztva a munkahelyén, az is megkönnyítené a napjait. Szeretne már pihenni egy kicsit, kikapcsolódni a családjával és a barátaival.

Itt alább az ő üzenetét olvashatod:

“Kedves motoros társaim!

Mint motoros és egészségügyi szakdolgozó írok.

Az, hogy elmész a közértbe, vagy dolgozni motoron, rendben van. De!!! Amíg mások otthon ülnek, mert féltik a családtagjaikat, köztük az a szüleiket, nagyszüleiket, addig te boldogan motorozol csapatban, túrázgatsz, mintha mi sem történt volna. Nehogy már megmondja neked bárki, hogy mit csinálj!!!

Az ilyen nem törődöm, egoista emberek miatt kell majd az életemet kockáztatava dolgoznom. Vagy azért, mert megfertőzöl valakit, vagy te leszel beteg, vagy ne adj Isten történik valami út közben.

Persze van rajtad bukó, meg minden és ki a f@szt érdekel??? Én fogok az életedért vagy a rokonod életéért küzdeni, aztán a sajátomért.

Nyugodtan lehülyézhetsz, de gyere be egyszer egy ilyen osztályra, küzdj azok életéért, akik a rokonaik nélkül, egyedül halnak meg. El tudod képzelni, milyen szörnyű egyedül, fuldokolva meghalni???? Senki nem fogja a kezet, nincs búcsúzkodás.

Vagy milyen érzés lesz eldönteni, hogy egy nagymama vagy egy anyuka kerüljön a lélegeztető gépre?

Vagy egyszerűen csak viseld egész nap a védőruhát, amibe belerohadsz és megfulladsz a maszk alatt.

Persze mondhatod, hogy ez nem a te hibád, nyugtasd magad!!!

Honnan tudod, hogy akivel egy légtérben voltál az nem fertőzött, vagy te nem vagy az, és máris viszitek tovább a vírust, valahol “leteszitek”, olyannak, aki belehalhat, úgy, hogy persze te minderről nem is tudsz. Hiszen te csak egy kicsit motoroztál a haverokkal.

Én is mennék, de nem véletlenül nem lehet. Nem elég az olasz példa???? Nekem rokonaim vannak kint és van olyan falu, ahol eltünt egy generáció, nincsenek nagyszülők!!!?

Miért gondolják egyesek, hogy sokkal jobban értenek a pandemiához, mint a szakemberek?

Tudod milyen az, amikor minden nap rettegve ébredsz, hogy éppen melyik rokonod, barátod van élet-halál között?

Rettegni, hogy holnap hová vezényelnek dolgozni, ha kell hetekig távol a családodtól?

Sajnos nem készültünk fel egy ilyen világjárványra és mindenkinek szürreális ez az egész. Nekem is. Én sem tudom elhinni, mi történik. De sajnos történik, sok áldozattal, még több fájdalommal.

Tudomásul kell venni, hogy valószínűleg mindenki meg fog fertőződni előbb-utóbb, de nem mindegy mikor, milyen körülmények között, milyen gyógyszeres és orvosi felkészültséggel. Jó lenne, ha el tudnánk kerülni azt, hogy választani kelljen kit mentünk meg. Valószínűleg lesz védőoltás, lesz gyógymód, de addig túl kell éljük. Ehhez mindenki kell!!!!

Te is!!!!!

Kérlek ne kockáztass!!!!

Ne most mutasd meg mekkora király vagy!

Vagy mutasd meg máshogy!!!!

Üdvözlettel, Eszter”

 

Persze nem kell ahhoz motorosnak lenni, hogy megbűntessenek a rendőrök. Erre itt a bizonyíték:

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük