EseményekMotoros találkozóMotoros túra

Jeges időjárás, forró hangulat – 5. csajok a motoron szülinapi túra

csam 5 szupinap poroszlo 139Még az esti tévéhiradókba is bekerült ahogy a motoros csajok jól megzavarták az ökoszisztémát az elmúlt hétvégén Poroszlón és környékén.

Soha nem látott jégeső verte el Poroszlót szombat délután, miközben egy horgász egy hihetetlenül nagy, 21 kilogrammos tőpontyot fogott a település közelében. Az esti híradásokban azonban a szokatlan eseményeket nem hozták összefüggésbe azzal, hogy előző éjszaka harminc motoros boszorkány töltötte ugyanitt Szent Iván éjszakáját. Pedig ha tudnák…

Már harmadik alkalommal töltöttük együtt a június 26-i hétvégét a Csajokamotoron.hu születésnapja alkalmából, és már meg sem lepődünk azon, hogy erre a hétvégére minden évben esőt, szelet és viharokat mondanak az időjósok. A reménytelen időjárási kilátások ellenére évről-évre egyre több motoros nő érzi úgy, hogy ezt a bulit nem hagyhatja ki. Ami pedig még meglepőbb, hogy a rossz idő legtöbb esetben nagy ívben elkerül minket.

Első évben a pénteki esős időjárás ellenére este hatkor napsütésben indultunk Szilvásváradra, és egész úton üldöztük az esőfelhőket. A szombati erdei gyalogtúrán azért sikerült felhasználni az esőruhákat is, amik az erdőben is jó szolgálatot tettek. A hazaútra pedig ismét remek motoros idő kerekedett.

csam 5 szupinap poroszlo 2Tavaly országos esőt ígértek épp arra a hétvégére, amikor Kustánszegre indult a csapat. Bár a túra alatt a társaság egy része megállt esőruhát húzni ijedtében, végül csak ők áztak meg, mert míg öltöztek, az esőfelhő is beérte őket.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Idén akárhogy is böngésztük a netet, mindenhol hidegfrontot és szeles-viharos időt helyeztek kilátásba. A társaság nagy részét úgy tűnik, sikerült meggyőzni azzal, hogy a negyven fokos kánikula után motorozáshoz még jól is jöhet a tíz fokos lehűlés. Egyébként igazunk lett. Kellemes, 20-22 fokos időben motoroztunk egész hétvégén, a több részletben érkező lányok közül senki nem ázott el. 

csam 5 szupinap poroszlo 43

A szombati nap annyiból volt különleges, hogy a közös motorozást ezúttal Ongára terveztük, ahol a 2011-es Jótékonysági Motoros Naptárunk eladásából összegyűlt összeget átadtuk Pósán Valikának. Sajnos ekkor már az időjárás is közbeszólt, Miskolc környékén hatalmas vihar tombolt, amit egy buszmegállóban vészelt át a csapat. Később Ongán a kertben megterített asztalok helyett a Pósán család konyhájában szorongott a csaknem harminc motoros csaj.

Az adomány átadására eljött a település polgármester asszonya is, és szerencsére még itt értük Mariann nénit, aki épp idén ment nyugdíjba az iskolából és ezen a napon költözött el végleg a faluból. Ő javasolta a tavalyi születésnapi hétvégén, Valikát, akit általános iskolában tanított, így első kézből tudta, hogy a családnak nagy szüksége van a segítségre. Kis pogácsázás és üdítőzés után elbúcsúztunk a meghatott családtól, és már napsütésben indultunk vissza Poroszlóra, ahol eközben jégeső tombolt.

csam 5 szupinap poroszlo 98A nap hátralévő részében egy finom vaddisznó pörkölt készült bográcsban, és az esti buliból nem maradhatott ki a Csajok a Motoron születésnapi tortája sem. A Pándi Meggytorta nagyon finom, nem hiába lett az ország tortája 2009-ben.

Vasárnap volt még idő egy kis csónakázásra a Tisza tavon, majd a nap folyamán lassacskán mindenki elszállingózott haza. Hogy jövőre merre megyünk, ez még rejtély, bár a kedves vendéglátás és a kényelmes, tiszta szállás miatt szívesen választanánk akár minden évben a Nyárfa Kempinget. De annak is sok előnye van, hogy évről-évre új helyeket fedezünk fel együtt, és mindig máshol zavarunk be a mikroklímába.

csam 5 szupinap poroszlo 38

csam 5 szupinap poroszlo 206

csam 5 szupinap poroszlo 112

csam 5 szupinap poroszlo 116

 

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük