HírekMotor felszerelésMotorbemutatóMotorok

Itt a legjobb, hosszú távú kalandmotor a Yamahától: Ténéré 700 World Raid

Yamaha Ténéré 700 World Raid 20223 üzemmódú közúti/terepi ABS

A változó vezetési körülmények közötti optimális irányíthatóság érdekében az új Ténéré 700 World Raid 3 állásban kapcsolható ABS rendszerrel van felszerelve, amely álló helyzetben a jobb oldali markolókapcsolóval működtethető, a műszerfalon keresztül elérhető speciális menü segítségével választható ki.

Az 1. üzemmód teljes bekapcsolást jelent, ilyenkor mindkét kerékre érvényes az ABS, ahogy azt a közutakon való közlekedés során törvényileg előírták. A 2. és 3. üzemmódot a nem közúton történő motorozásra tervezték. Részletesebben: a 2. üzemmódban (a Ténéré 700 World Raid számára kifejlesztett új funkcióban) az első kerék be van kapcsolva, a hátsó kerék ki van kapcsolva, ez az ajánlott üzemmód olyan terepen, mint a kavicsos pályák, ahol valószínűsíthető az alacsony tapadási szint. A 3. üzemmódban minden ki van kapcsolva, és olyan tapasztalt motorosok számára alkalmas, akik teljes mértékben terepen szeretnének motorozni.

A műszerfalon látható, ha a 2. és a 3. üzemmód aktív, és a vezető a műszerfal bal oldalán található gomb megnyomásával bármikor azonnal visszatérhet az 1. üzemmódba – akár mozgásban van, akár álló helyzetben.

A legnépszerűbb női motorkerékpárok

Professzionális 43 mm-es KYB első villa, 230 mm rugóúttal

A Ténéré 700 World Raid futóműve a kifinomult terepkezelési teljesítmény érdekében számos jelentős fejlesztést tartalmaz. Az új tervezésű, 43 mm-es KYB első villák 230 mm-es rugóutat biztosítanak – 20 mm-rel többet, mint a Ténéré 700-é –, ami durva terepen megnövelt lengéscsillapítási potenciált kínál. Az új villák a Ténéré 700-on már megtalálható lengés- és nyomáscsillapítás-szabályozókon és légtelenítő csavaron kívül rugóelőfeszítés-szabályozóval is rendelkeznek, így a motoros a különböző terepviszonyokhoz és terhelésekhez igazíthatja a felfüggesztést.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A tartósabb kialakítás és a csökkentett belső súrlódás érdekében a hosszabb, 43 mm-es rugóúttal rendelkező első villák a külső csövön alkalmazott rugalmas Kashima bevonattal vannak felszerelve, amely jellegzetesen sötét bronz színű, és a hosszabb löket ellenére a súly minimalizálásához könnyű belső villakomponenseket használ a motor.

Yamaha Ténéré 700 World Raid 2022

Öhlins kormánycsillapító

A jobb irányíthatóság érdekében – különösen terepen – az alapfelszereltség része egy Öhlins kormánycsillapító. A szerelési pozíció közel van a felső hármas villahídhoz, így a motoros gyorsan beállíthatja az egységet a számára megfelelő érzés és visszajelzés szintjére a különböző terepviszonyokhoz a 18 különböző csillapítási beállításnak köszönhetően.

Teljes specifikációjú alumínium külső tartályos (piggyback) hátsó lengéscsillapító, 220 mm-es rugóút

A hátsó felfüggesztés is tovább lett fejlesztve az új első villához igazodva, és átdolgozott, hosszabb lökettérfogatú, piggyback típusú lengéscsillapítóval ellátott kapcsolódást tartalmaz. A hátsó felfüggesztés csillapítási jellemzőit, a rugósebességet és a rudazat arányait mind optimalizálták annak érdekében, hogy az utakon kényelmes vezetést biztosítson, ugyanakkor terepen is képes legyen elviselni néhány keményebb ütést.

Az egyenletes csillapítási teljesítmény érdekében az új lengéscsillapító alumínium teste jó hőelvezetést biztosít, míg a különálló piggyback típusú olajtartály megakadályozza a kavitációt – és a villákhoz hasonlóan az új lengéscsillapító is 20 mm-rel nagyobb rugóutat biztosít, valamint teljesen állítható a rugó előfeszítése és a nyomás- és lengéscsillapítás.

Egy új gumiütköző is megjelent, amely növeli az energiaelnyelés teljesítményét lekoppanáskor.

 

Lapozz tovább!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük