HírekMotorokMotorozás

Motorosok és kerékpárosok osztottak ételt hajléktalanoknak

punishers lemc hungary es budapest bike maffia2A közelmúltban, a Punishers LEMC Hungary és a Budapest Bike Maffia önkéntesei, példás összefogásról tettek tanúbizonyságot, hiszen közösen főztek Budapesten a hajléktalanoknak – 110 ételt osztottak ki. Majd egy közös felvonulással is felhívták magukra-, s ügyükre a figyelmet.

Csak egy közös cél kell ahhoz, hogy az emberek összefogjanak és megmutassák, bármi lehetséges, csak akarat kell hozzá. Így tettek a Punishers LEMC Hungary motorosai és a Budapest Bike Maffia bringásai a fővárosban.

Azt gondolná az ember, hogy ez a két közösség főleg fúj egymásra, hiszen motorosok-biciklisek. De pont az ellenkezőjét szerették volna megmutatni, ami sikerült is!

Az októberi programot kora délután kezdték el: kolbászos paprikás krumplit főztek, s a gyerekek pedig kókuszgolyókat gyúrtak kis kezeikkel. Mindezek mellé, még egy alma is járt a rászorulóknak.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A főzés után, egy kis csapatépítő tréningen vettek részt, ha mondhatjuk így, ugyanis közös kvízt játszottak a kétkerekűek szerelmesei.

Ezután, elindult a menet, amely inspiráló látvány lehetett a járókelőknek, hiszen a motorosok kívülről védték a köztük biciklizőket. Többek között érintették a Keleti pályaudvart, a Rákóczi teret, a II. János Pál pápa teret és a Podmaniczky utcai női melegedőt, ahová elvitték az étel felét.

Punishers LEMC Hungary

A Punishers LEMC Hungary tagjai, egy köztiszteletben álló nemzetközi motoros szervezet, a Punishers Worldwide magyarországi képviselői. A motoros szervezet jelmondata: Szolgálatban másokért – vagyis védelmezni azokat, akiknek szükségük van rá. Tehát nőket, gyermekeket, s bárkit, aki erőszak, zaklatás, molesztálás áldozata jelenleg is – olvasható oldalukon.

punishers lemc hungary etelosztas

A motorosok között vannak egykori-, illetve jelenlegi rendőrök, tűzoltók, katonák, mentősök is, akik kellő szakmai tudással és tapasztalattal rendelkeznek ahhoz, hogy segíteni tudjanak.

Budapest Bike Maffia

A Budapest Bike Maffiát fiatal kerékpárosok hívták életre 2011 karácsonyán, s azóta nagyon sok taggal bővült a közösség – az ország legdinamikusabban fejlődő szervezete. A civil tagok, innovatív módon végeznek segítő munkát a rászorulók részére.

Hivatalos honlapjukon írják, hogy legalapvetőbb tevékenységük az adománygyűjtés, majd ezek kiszállítása biciklivel. Évente több mint 100 ezer ételt juttatnak el a rászorulóknak.

punishers lemc hungary es budapest bike maffia3

Ezen túl, jogi segítséggel, kiadványokkal támogatják a hajléktalanokat. Ez a tevékenységük most különösen sokat jelent, hiszen 2018. október 15-től, szabálysértést követ el, aki életvitelszerűen az utcán tartózkodik. Ezzel kapcsolatban, készítettek egy 5 oldalas anyagot, amelyben az érhető nyelven megfogalmazott törvényi háttér mellett, a melegedők, szállók, ruhaosztások címei is megtalálhatóak.

Mindkét szervezet célja tehát, az önkéntes segítségnyújtás, s ezzel a közös összefogással mutatták meg, milyen erejük van.

Forrás: Budapest Bike Maffia, Punishers LEMC Hungary
Fotó: Punishers LEMC Hungary facebook

punishers lemc hungary etelosztaspunishers lemc hungary etelosztas

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük