CsajokMotorokMotoros csajokMotorozás

Dr. Mangó Gabriella – motoros, orvos-természetgyógyász

dr mango gabriella orvos termeszetgyogyasz2Dr. Mangó Gabriella holisztikus gyógyító, egészében nézi az embert, nem véletlenül orvos és természetgyógyász. Ugyanakkor, tévéműsort vezet, író-költő, 7 gyermekes édesanya. S természetesen, a motorozást tartja a világon a legjobb dolognak, annak ellenére, hogy súlyos közlekedési balesetből épült fel.

Hogyan lehet ennyi mindent elvégezni? Hogy jut idő mindenre? Gondolom, mindenkinek hasonló gondolatok cikáztak a fejében, miközben a fenti sorokat olvasta dr. Mangó Gabrielláról, aki a Gyöngyösi TV-ben vezeti Egészség Percek című műsorát, s jelent meg KV-monológok, illetve Természetgyógyászat kontra orvosi gyógyászat című könyve.

Különböző előadásokat tart, szerte az országban, ingyenes vércukor-szűrést szervez gyerekeknek és D-vitamin szűrést felnőtteknek. A Nyír-Diabet Egyesület támogatója. Adományokat gyűjt, kiállítást szervez, s létrehozta a ZOOM Egyesületet, valamint többféle-, életéhez kapcsolódó díj boldog tulajdonosa: 2014: Richter Aranyanyu Ridikül Különdíj – hivatásának él, 7(!) gyermek édesanyja; 2014: Gyöngyös Város Egészségügyéért kitüntetés – az Egészségváros szervezésével adományt gyűjtött a gyöngyösi kórháznak; 2017: Év Praxisa díj munkatársaival.

Gabriella jelenleg, az Egészséghős cím megszerzéséért küzd. Itt tudsz rá szavazni! Mindezek után a „motoros csajt” is megmutatta, aki az utakon száguldva, le tudja tenni a hétköznapok minden gondját-baját.

Mióta motorozol? Milyen motorjaid voltak eddig, s milyen van jelenleg?

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

– A motor mondhatni gyermekkori szenvedély volt. Édesapám autószerelő volt, és elég sok motort is hoztak mindig hozzá. Imádtam gyerekként a munkaruhájából előbukkanó olajszagot! Annak idején, kicsi gyerekként, a szüleim motoros képeit mindig nagy szeretettel és kíváncsisággal nézegettem. Aztán tinédzserként, a kisPolskim előtt megkaptam az első motoromat, egy Babettát. Na csajok! Nem ér nevetni! Egy kis piros Babetta volt, amelyet többet toltam szinte, mint vezettem. De az alapok megtanulásához jó volt. Most egy Suzuki Savage az enyém.

Milyen indíttatásból kezdtél el motorozni?

– A gyermekkori szerelem után jött a gimi, az egyetem, a munka, a gyerekek. A motorozás kissé háttérbe szorult. Aztán a férjem beleszerelmesedett egy Harley-ba, és találtunk egy nagyon klassz, sajnos már azóta szétcsusszant csapatot, s kezdtük úgy a motorozást, hogy a férjem ment a motorosokkal a motorjával, én meg mentem a motorosokkal a kisbuszunkkal, amiben vittük mindenhová a gyerekeinket (14-1 éves kor között). Nagyon szerettünk így motorozni járni, mert imádtuk a csapatot, az embereket, akikkel voltunk, s ők is megszokták, hogy MI így motorozunk. Én is ott lehetettem velük, a gyerekekkel együtt, s a férjem a családjával és a csapattal.

dr mango gabriella orvos termeszetgyogyasz

Persze, ahogy a gyerekek nőttek, benzintyúkká váltam, majd 10 éve vizsgáztam, hogy vezethessek VÉGRE valami rendes járművet… és pár hónapos jogsi után… beütött a főnyeremény, állapotos lettem a 7. gyerekemmel… A férjem látta rajtam, hogy a SOK hormontól, még a saját lábamban is elestem, s letiltott a motorozásról. Utána a Kicsilányom TILTOTT le a motorozásról. Pár éve kezdtem újra. Aki még nem ült motoron, az nem tudja, milyen érzés. Szabad vagy, nincsenek kötelezettségek, csak az út meg te, vagy akivel motorozol – csak ő, meg te, meg az út, koncentrálás, ellazulás egyben. És az a sok illat… olyan bódító egy-egy rét illata… elmondhatatlan…

Mit nyújt számodra lelkileg a motorozás?

– A motorozást lelkileg a lovagláshoz, vagy a lovon üléshez hasonlítanám. A KV-monológok című könyvemben, amely az első részében a hétfőkről beszél – már kész van a kedd is, a szerdán-csütörtökön most dolgozom! – no abban lesz benne a motorozás élménye. Tehát, a hétfőimben leírtam, hogy nagyon szerettem volna lovagolni, de nem mertem soha, aztán egyszer… De ezt nem részletezem, majd olvassátok el! Azt hiszem, a motorozással is így vannak sokan. Szeretnék, vágynak rá, hogy kipróbálják, de mindig csak halogatják. Pedig nagyon nagy élmény!

 

Nincs még vége, lapozz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

Rácz Edina

A tanítóképző főiskola elvégzése és a Nők Lapjánál töltött gyakornoki év után 2010-2019 között volt a Csajokamotoron.hu újságírója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük