fbpx
CsajokMotoros csajok

Takó Bíborka Dominika motorversenyző

Takó Bíborka Dominika gyorsasági motorversenyzőKb. 3 éves lehettem, mikor elkezdtünk járni a Talmácsi ringre motorozni. Akkor még csak a két bátyám motorozott hisz én még kicsi voltam. Mindig figyeltem a nagyokat és könyörögtem hogy vigyenek egy kört.

Új sorozatunkban motorversenyző hölgyeket szeretnék bemutatni a motorkerékpár sport minden kategóriájából, hogy olvasóink is láthassák, hogy a nők nem csak képesek elvezetni egy motorkerékpárt, hanem még eredményesek is a motorsportban. Takó Bíborka Dominika, gyorsasági motorversenyző vagyok a Talmácsi ring csapatában.

Most 13 éves vagyok 8 éve motorozom. A jelenlegi motorom Yamaha YZRF 125. Rengeteget köszönhetek apukámnak, aki az évek során támogatott, és persze a segítő bátyáimnak.

Hogy is jött a motorozás?

5 éves koromban Talmácsi motorsport tehetségkutatón vettem részt PW50 kategóriában, amit meg is nyertem.
Mindenki csak ámult bámult, hogy a kis szőke kislány száguldozik. Azóta indulok versenyeken.

Takó Bíborka Dominika gyorsasági motorversenyzőIdén sajnos a versenyeket kihagytam, mert szezon elején volt egy súlyos kéztörésem meg egy térd zúzódássom. Ezek a mai napig elég sok mindenben akadályoznak. A térdemen még mindig ott a helye és mai napig fáj, ezért óvatosabban kell mozognom a motoron is. A baleset miatt ez az idei inkább egy edzős szezon lett.

Takó Bíborka Dominika gyorsasági motorversenyzőAmit általában a legtöbbször kérdeznek, hogy sok lány van-e a kategóriámban. Az én kategóriámban – ami a Yamaha R125 – nincsenek lányok nagyon. Néha 1-2 akad, de nagyon ritka.

Már megszoktam, hogy legtöbbször egyedül vagyok lány. A versenyen egyáltalán nem akadályoz semmiben, hogy nem egy neműek vagyunk. Ott mindenki ugyanolyan versenyző, mint én.

Persze előfordulhat, hogy kicsit kíméletesebben bánnak a lányokkal, bár ilyenben nem nagyon volt részem.

Sokszor megkapom azt a kérdést, hogy nem félek-e, hogy elesek. Nem, nem félek, hisz esni is tudni kell. Ha jól tudsz esni is, akkor elkerülhető sok komoly sérülés. Persze azért vannak kivételek is.

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x